Día Internacional de la Memòria Transsexual.

Foto: Alex Oltra

Nota de premsa col-lectiu LGTBI

Gandia serà escenari de la celebració del Dia Internacional de la Memòria Transsexual (20 de novembre), perquè volem compartir aquesta efemèride recordant les víctimes de la transfòbia, sense oblidar la constant violència que pateixen les persones transsexuals dia rere dia.

Una commemoració especialment necessària ja que les persones TRANS segueixen sent el grup més dèbil, menys visible, més estigmatitzat i en major risc d’exclusió social de tot el col·lectiu LGTBI.

El Dia de la Memòria Transsexual va ser creat en 1998 per Gwendolyn Ann Smith, una dona transsexual, dissenyadora, gràfica, columnista i activista, en memòria de l’assassinat de Rita Hester en Allston (Massachusetts). Davant el poc respecte que els mitjans de comunicació mostraren a la víctima, la pena i la indignació, es va realizar una vigília als pocs dies de l’assassinat amb la participació d’unes 250 persones. I eixa vigília va inspirar el Dia de la Memòria Transsexual.

A més del rebuig, l’estigmatització, l’assetjament i la violència física que segueixen experimentant les persones trans en molts països, les identitats transsexuals continuen classificant-se com a “trastorns mentals” en l’àmbit internacional.

Des de Gandia, volem aprofitar aquesta efemèride per a sumar-nos a les demandes de lleis que reconeguen els drets a la identitat sexual i expressió de gènere; i que incloguen prohibicions, infraccions i sancions per protegir-los. Des de Gandia també lluitem per erradicar tota forma de discriminació o conductes que menyscaben la dignitat de les persones per raó d’identitat sexual o expressió de gènere.

Ens sumem a les propostes, entre d’altres, d’inclusió de l’atenció sanitària de les persones transsexuals en la cartera de prestacions del Sistema Nacional de Salut, per a que puguen accedir des de qualsevol punt de l’estat espanyol a una atenció igualitària, no patologitzant ni segregadora; establir un Protocol d’actuació en el sistema educatiu que garantisca el lliure desenvolupament de la personalitat i la identitat del sexe i gènere de l’alumnat trans; i que la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones siga un simple tràmit administratiu.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies