Bellreguard demana per unanimitat la supressió de la taxa de reposició de treballadors municipals

Nota de Premsa

– La mesura restringeix l’ocupació pública en no reposar els efectius necessaris per a garantir la prestació dels serveis.
– La conseqüència directa ha estat l’augment d ela temporalitat, la privatització de serveis, la seua disminució o la destrucció de llocs de treball.
– Marco: «els Ajuntaments som majors d’edat, responsables i coneixedors del personal que ens cal per a atendre millor les necessitats dels veïns».

 
Dilluns, 30 de gener. En l’últim plenari municipal i per unanimitat, Bellreguard va sol•licitar al Govern d’Espanya i al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la supressió de la taxa de reposició que restringeix l’ocupació pública estable i baixa la qualitat dels serveis a la ciutadania. Com assenyala l’alcalde, Joan Marco, «els Ajuntaments som majors d’edat, responsables i coneixedors del personal que ens cal per a atendre millor les necessitats dels veïns».
La mesura, aprovada en el 2012, impedeix que els ajuntaments reposen els efectius necessaris per a garantir la prestació dels serveis mitjançant ocupació de qualitat, així com amb independència i professionalitat a través de procediments de pública concurrència i mecanismes selectius adequats. Des de la seua aprovació, ha provocat la caiguda d’un 87% dels llocs de treball que oferten les administracions locals. Les causes immediates, junt amb l’empitjorament dels serveis que s’ofereixen, han estat l’augment de la temporalitat, amb una mitjana de 120 convocatòries per any de treball temporal, unes 40 de començament d’any 2014 ençà; la privatització de serveis, la seua disminució i, com no, la destrucció d’ocupació pública estable.
Per això, des de l’ajuntament de Bellreguard s’apel•la el Govern d’Espanya perquè promoga un canvi urgent en la legislació que permeta cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació de serveis de qualitat.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies