Gandia dóna suport al PATIVEL

Nota de Premsa

• L’Ajuntament presenta al•legacions per millorar el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral des del punt de vista proteccionista, aclaridor i tècnic.

• MASCARELL: “És una iniciativa valenta del govern del Botànic que intenta donar una resposta global a un problema global del nostre litoral”.

• RÓDENAS: “Els futurs fons europeus van a premiar projectes que milloren, regeneren els espais verds i, a la vegada, fomenten el turisme de qualitat. El País Valencià ha d’estar ahí”.

Gandia 30 de gener de 2017.- La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Gandia ha aprovat aquest matí les al•legacions del consistori al Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral, el PATIVEL, que es troba en període de consultes i participació pública. Posteriorment, el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ròdenas i el coordinador de l’àrea d’Urbanisme, Vicent Mascarell, les han donades a conèixer als mitjans de comunicació.
Al•legacions de millora, amb esperit constructiu i que han dividit en tres tipus d’objectius:

Les proteccionistes i econòmiques
Avancen en l’objectiu de protegir el nostre litoral i el seu patrimoni (flora i fauna). Com per exemple, la defensa del territori, la connectivitat dels ullals i corredors verds, la connexió entre el castell de Bairén i la marjal, els barrancs de Beniopa i sant Nicolau, restauració dunar, posada en valor del caràcter agrícola, etc…
I demanen que la llei s’acompanye de recursos econòmics per poder acomplir els objectius.

 

Les aclaridores
Busquen aclarir dubtes o millorar la interpretació. Com per exemple, cóm poden afectar a l’Ajuntament i als propietaris la modificació de la tipologia del sòl.

Les tècniques
Venen a corregir errors materials detectats (tipologia de sòl, topogràfics, de detall…)

“Són al•legacions compatibles amb el suport total que aquest govern dóna a la iniciativa. Respectem tots els posicionaments i des del respecte a l’autonomia local de cada municipi pensem que cal estat al costat d’una decisió que intenta donar una resposta global a un problema global. No cal confondre municipalisme amb reduccionisme. Ni amb la propietat ni amb el patrimoni. Les propietats poden ser de les persones o els municipis, però el patrimoni és de la col•lectivitat, de les generacions actuals i de les futures… I afecten a tot el conjunt del País Valencià”, ha assegurat Mascarell.

Per la seua banda, Ródenas ha recordat que l’anterior model urbanístic és el que ens va assumir en la crisi econòmica que encara patim, la més important del País Valencià, l’autonomia més afectada. “El model de l’actual Generalitat, en canvi, és molt valent i encertat. Perquè, d’una banda, va establir una moratòria d’un any per poder analitzar i planificar la situació. Fet això, planteja un PATIVEL que aborda el que queda del model destructiu anterior i proposa un de constructiu, conservacionista, però també per generar economia”.
Assegura el responsable de Medi Ambient que “els futurs fons europeus van a premiar projectes que milloren, regeneren els espais verds i, a la vegada, fomenten el turisme de qualitat. I el País Valencià ha d’estar ahí”.
Les al•legacions presentades per Gandia són fruit del treball transversal dels departaments de Gestió Responsable del Territori, Urbanisme i Turisme de l’Ajuntament.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies