L’auditori de la plaça Baladre, platja de Gandia, estarà finalitzat en un mes

• El govern prepara el procés per a desenvolupar l’entorn, que serà similar a l’espai de la Casa de la Marquesa, amb actuacions a l’aire lliure

 

Nota de Premsa

Gandia 2 de febrer 2017.- L’auditori multiusos de la plaça Baladre que dinamitzarà la platja de Gandia estarà finalitzat en un mes. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha visitat este matí les obres juntament amb la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell; l’arquitecte municipal i responsables de l’empresa OHL per tal de veure com s’estan desenvolupant els treballs de construcció de l’edifici, el qual s’integra en el mateix parc.

Els treballs, segons ha explicat Morant, estan “molt avançats”, van “a bon ritme”, i està previst que el mes que ve l’edifici estiga acabat, el qual té una superficie de 1.350 metres quadrats. El pròxim pas serà preparar el procés per a les obres d’urbanització de l’entorn. Amb tot i si tot va bé, a principis de 2017 començarien els usos de l’immoble perquè s’evitaria el treball de les màquines en estiu.

“El que volem és que este espai de la plaça Baladre siga com la Casa de la Marquesa de Gandia, és a dir, un espai que puga acollir actuacions a l’aire lliure i que siga un punt dinamitzador de la platja, a disposició del sector turístic, associacions o ajuntament”, ha comentat Morant.

A hores d’ara, el govern està estudiant els usos per a l’edifici perquè quan estiga acabat puga tindre uns usos pràctics per a la ciutadania. “Volem que siga un espai polivalent, d’oportunitats i volem possar en valor el parc”, ha dit Morant.
L’edifici s’integra en l’entorn, on es podran realitzar activitats a l’aire lliure, actuant la pendent de l’immoble com a zona estancial, com a graderies.
Les actuacions van començar al novembre del 2014, però van estar paralitzades durant un temps per problemes administratius relacionats amb modificats del projecte i pels impagaments del govern autonòmic del PP cap a la constructora, segons han assenyalat des del govern.

El nou executiu local va fer tot el possible perquè es reprenguera l’obra, la qual es finança amb fons autonòmics del Pla Confiança. El projecte té un cost global de 1,9 milions d’euros, sufragat íntegrament per la Conselleria d’Obres Públiques. D’eixa xifra, 1,350 milions d’euros es corresponen amb l’edifici, i la resta, amb les obres de l’entorn i els accesos a l’immoble.

A l’edifici, previst per a aproximadament mil persones, es podran celebrar actes multitudinaris, congressos, activitats d’oci, formatives o culturals. Esta és una infraestructura molt demandada, sobre tot pel sector turístic i es presenta com una gran oportunitat que ajudarà a desestacionalitzar el turisme i que millorarà la oferta hotelera i d’oci tant en estiu com fora de temporada estival. “Aquest edifici va nàixer per a suplir la necessitat d’una infraestructura turística que hi haguera a la platja”, ha afegit Morant.

El centre presentarà un disseny molt atractiu, amb tota la coberta enjardinada per la qual es podrá passejar. Esta coberta comptarà amb dotze accessos per a facilitar el pas de la gent i garantir la seguretat perquè, per exemple, si es donara el cas, es permetria una ràpida evacuació.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies