Gandia: IPG reduce su deuda pública en 11 millones de Euros

La Junta General d’IPG aprova dues negociacions que permetran reduir el deute de l’empresa pública en 11 milions d’euros

Foto: Alex Oltra

Nota de Premsa

.- Els coportaveus del Govern de Gandia, Jose Manuel Prieto i Lorena Milvaques, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels dos principals acords a què es va arribar ahir durant la celebració de la Junta General de l’empresa pública de Gandia, IPG. Dos acords que van comptar amb l’aprovació de totes les forces municipals excepte el Partit Popular que permetrien, en el cas de solucionar-satisfactòriament, eliminar prop d’11 dels 25 milions de deutes d’IPG que van ser heretades després de dues operacions ruïnoses com la compra de les pistes de bitlles i galeria comercial de la platja i les cotxeres del complex Simancas realitzades pel PP durant la passada legislatura. En ambdós casos, es tracta de noves mesures que s’encaminen cap a la dissolució definitiva de l’empresa pública.

Jose Manuel Prieto ha volgut incidir que «el calat de les dues operacions i les mentides que es van abocar des de les files del PP sobre els dos assumptes». El portaveu ha volgut aclarir que «IPG s’està alliberant-se de deute i no despatrimonialitzant-se com pretenen fer creure els populars, ja que no es pot despatrimonialitzar el que no és el nostre». «No són acords tancats. Gràcies al treball del Consell Liquidador el que ahir vam fer va ser autoritzar un marc de negociació per donar forma als acords i perquè els liquidadors vegen que hi ha una majoria de la corporació que sí que està compromesa amb la viabilitat i amb l’objectiu final que no és un altre que l’absoluta liquidació d’IPG».

Quant a l’edifici Simancas, Prieto va recordar que va ser sota la gestió del PP quan es va perdre l’acord a tres bandes amb el Ministeri i la Generalitat que feia possible la finalització de l’edifici. «Quan vam arribar, desbloquejàrem la situació perquè les diferents administracions injectaren els prop de 7 milions que feien falta, però ens trobem que la zona de les cotxeres s’havia convertit en un altre dels pufos del PP en convertir una obligació contractual del constructor en un deute de la ciutat».
I és que l’empresa constructora tenia l’obligació de fer-se càrrec de la construcció de les cotxeres per a la seua posterior explotació i d’aportar 1.550.000 € al consistori. L’anterior govern va perdonar aquest deute que es va convertir d’aquesta manera en una obligació i un deute de la ciutat. «Per què van actuar així?, Quins interessos tenien?» Va preguntar el portaveu del govern qui afegia que «nosaltres no jugarem amb l’interés general de la ciutat. Amb la votació d’ahir, solucionem l’empastre dels populars que puja a gairebé 5 milions d’euros només en aquest tema. Perquè guanyaren uns pocs pretenien que pagués tota la ciutadania».

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha afirmat que «aquells que aixecarem la mà per autoritzar les negociacions, ho vam fer per l’interés general de la ciutadania. El que ahir vam fer, va ser eliminar part d’un deute brutal, no uns béns. El que ens van deixar els anteriors gestors d’IPG, no era patrimoni de la ciutat sinó deute. Un deute que no hauran de pagar tots els ciutadans de Gandia i que és atribuïble a la nefasta gestió del PP».

La vicealcaldessa va voler recordar que les dues operacions no es van realitzar per comprar habitatges socials o espais culturals que revertiren directament a la ciutadania, «el PP va utilitzar IPG per comprar pistes de bitlles, ¿per a què volíem pistes de bitlles i cinemes? Va ser una operació esperpèntica i indecent». «Es va realitzar la compra, no es va pagar res i damunt van tenir la cara dura de negar-ho. No cal parlar molt més. Està clar que l’Òrgan Liquidador està realitzant un grandíssim esforç i des d’aquí volem donar-los les gràcies per la feina que estan realitzant i que revertirà positivament en tots els veïns de Gandia».

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies