Biblioteca Central de Gandia: ciclo de conferencias sobre la Historia de Gandia

La Biblioteca Central continua amb el nou cicle de conferències: Un passeig per la “Història de Gandia”.
La cinquena sessió, “L’expulsió dels moriscos (1609) : conseqüències d’un genocidi”, tindrà lloc el divendres 17 de febrer a les 19:30 h. a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central.

 

 

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la cinquena sessió del nou cicle de conferències: Un passeig per la “Història de Gandia”, dividit en 8 temes diferents, tractats de manera cronològica, que es realitza amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i que compta amb la col•laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.
En esta ocasió el tema serà “L’expulsió dels moriscos (1609) : conseqüències d’un genocidi” impartit per Santiago La Parra.

 

En ella, La Parra ens parlarà de com en 1609 València perdia la tercera part de la seua població en unes setmanes i l’Horta de Gandia, en concret, més de la meitat dels seus habitants. Aquell veritable genocidi va tindre també greus conseqüències que alguns historiadors pretenen minimitzar. Però el que més ens crida l’atenció desfavorablement és que una tragèdia de tals dimensions romanga encara, quatre-cents anys després en un racó ombrívol de la nostra memòria col•lectiva

 

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat “l’objectiu de donar a conèixer la història i el patrimoni de Gandia” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies