Noves vivendes socials per a l’atenció a les persones refugiades i sense llar

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que l’Ajuntament de Gandia ha cedit tres noves vivendes socials a dues ONG’s de la nostra ciutat per a diferents programes de reinserció.

Nota de Premsa

. Concretament, 1 pis a Cáritas per allotjar persones sense llar i 2 habitatges a Creu Roja Gandia per acollir persones refugiades i/o exiliades. “Las nostra ciutat té la sort de tindre la borda de vivendes socials més important de la seua història i, per tant, a banda d’atendre les necessitats del veïnat també hem de continuar demostrant per què som una ciutat acollidora i solidària”, ha explicat González.
El president de l’Assemblea Local de Creu Roja Gandia, Toni Martó, ha explicat que l’entitat treballa ja amb 28 persones refugiades d’11 famílies, set de les quals són menors. “Ara anem a posar en marxa el programa de vivendes d’acollida per a 6 persones per pis, que arribaran a finals de mes, tal i com ens ha indicat el Ministeri de Treball”. El programa durarà 18 mesos, en tres fases. La primera és d’acollida i se’ls ofereix classes de valencià i castellà, assessorament jurídic, ajuda per a obtindré la tarjeta sanitària, recursos educatius, material de primera necessitat, etc… En una segona etapa, una vegada tinguen permís de residència i treball, es treballa la reinserció laboral.

 

Finalment, es manté el suport a l’igual que a altres famílies. Martí ha agraït la col•laboració, tant de l’Ajuntament de Gandia, com de l’aportació econòmica del col•lectiu ciutadà “Refugiats Benvinguts a Gandia”.
Per la seua banda, el director de Cáritas Gandia, Eduard Mahiques, ha explicat que al pis cedit per l’Ajuntament s’allotjaran tres persones sens llar que estan finalitzant el seu procés de reinserció al Centre d’Atenció Integral Sant Francesc de Borja de Gandia (CAI). “Això ens permetrà ampliar les places al centre (14) i acompanyar diàriament més persones”. Mahiques ha recordat que recentment es va crear un protocol d’emergència, conjuntament amb l’Ajuntament, per atendre a les persones que hi viuen al carrer quan es produisquen situacions climatològiques adverses.
L’Ajuntament ha cedit vivendes socials a altres associacions i col•lectius socials de la ciutat, com ara 2 pisos a Creu Roja per a ajudes d’emergència a famílies, un habitatge tutelat a Mosaic per a la rehabilitació i integració de persones drogodependents o a l’Associació Jezrael per a interns/es de Gandia i la Safor que es troben en tercer Grau penitenciari, entre d’altres.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies