gandia: L’Ajuntament paga 684 rebuts de llum i aigua a 300 famílies

El nombre de persones que es van acollir a les ajudes contra la pobresa energètica duplica el de l’hivern passat. La comunicació ha millorat i cada vegada més famílies se n’assabenten

 

 

Nota de Premsa

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, ha fet un balanç aquest matí de les diferents línies d’ajudes que s’estan gestionant des de l’Ajuntament, algunes de les quals en col•laboració amb la Generalitat.
Així, pel que fa a la ‘Pobresa energètica’, el consistori ha pagat un total de 684 rebuts de llum, aigua i gas, per un valor de 73.647 €, a aproximadament 300 famílies de la nostra ciutat. La xifra ha augmentat un 50% respecte a l’hivern de 2016, “fonamentalment perquè ha millorat la comunicació i moltes persones més, que no són usuàries habituals dels Serveis Socials, se n’han assabentat”. González valora positivament la campanya, però ha alertat que les dades “també demostren que encara hi ha moltes famílies que estan passant-ho malament a la nostra ciutat”.

 

Clàusules sòl

També positives són les dades pel que fa al nombre de persones que acudeixen a l’Oficina Municipal de Mediació Hipotecària per assessorar-se de forma gratuïta sobre les “clàusules sòl”, després de la sentència europea que anul•la aquests tipus de clàusules abusives d’alguns bancs i els obliga a retornar els diners cobrats de forma il•legal. Des del passat mes de febrer s’hi han realitzat 252 atencions, de les quals el 28% sí té dret a realitzat reclamacions a la seua entitat bancària. Hi ha una llista d’espera fins a juny de 100 persones.

 

Habitatges socials

D’altra banda, el regidor de Més Gandia ha informat que el seu departament està revisant totes les vivendes socials de l’Ajuntament de Gandia que, a hores d’ara, són 49, “un nombre important comparant-lo amb altres ciutats. Una quantitat que, a més, s’incrementarà amb els 27 habitatges que s’incorporaran a la borsa municipal, una vegada finalitze el procés de liquidació de l’empresa pública, IPG. Per això volem vore fer un informe sobre les condicions en que es troben els nostres habitatges i fer un seguiment, cas per cas, del seus habitants abans de concedir-ne més vivendes socials”, ha assegurat.

 
Els qui ja han ocupat les dos vivendes cedides per l’Ajuntament a Creu Roja de Gandia són dues famílies, una d’exiliats i una altra de refugiats, “demostrant, una vegada més, que Gandia és una ciutat solidària amb el seu veïnat que està passant-ho malament, però també amb aquestes persones”.

 
L’Ajuntament també està atent al reglament i les disposicions que s’afegiran a la Llei Valenciana de la Funció Social aprovada recentment a les Corts, “perquè ens permetrà seure’ns amb les entitats bancàries i poder exigir-les la cessió de les vivendes tancades (que en alguns casos generen problemes de brutícia i ocupacions il•legítimes, no sempre per necessitat, sinó per vandalism

 

 

e) per a donar-les un ús social. Las PAH ha denunciat que Iberdrola ha tallar el subministrament elèctric a famílies ‘ocupes’, però cal recordar que la llei no ens permet donar-les ajudes contra la pobresa energètica, sinó que cal evitar les ocupacions i donar solucions socials, tal i com estem fent amb moltes altres famílies”.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies