La versió itinerant de la ‘Modernitat Republicana’ del MuVIM arriba a Oliva

L’exposició s’exhibirà en el Museu Etnològic fins el proper 31 de maig, i mostrarà els llenguatges artístics d’un dels períodes històrics més efervescents a través de 47 rèpliques d’obres de Renau, Dubón o Artur Ballester, entre d’altres

 

 

Després de l’èxit de l’exposició «La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)» que el Museu Valencià de la Il•lustració i de la Modernitat (MuVIM) va dedicar l’any passat a l’efervescència artística valenciana de l’època republicana, el Museu Etnològic d’Oliva acull ara una versió itinerant de la mostra que s’inaugurarà aquest divendres, 5 de maig, a les 19.30 h, en el marc del programa cultural ‘Fem Memòria’ dedicat a la memòria històrica i democràtica.

 

L’exposició «Estètica Republicana a València. Innovacions i pervivències (1931-1939)» —nom que rep la mostra en la seua versió itinerant— es compon d’un total de 47 rèpliques d’obres originals creades entre el 21 d’abril de 1931 i l’1 d’abril de 1939, és a dir, des de la proclamació de la República i fins a la fi de la Guerra Civil.

 

A través d’una acurada selecció de cartells i obres d’artistes com Artur Ballester, Teodoro Andreu, Josep Renau o Luis Dubón, la retrospectiva planteja un recorregut que transita de forma paral•lela pels avatars de la història social i política dels anys 30 i, especialment, pels de la fecunda història dels llenguatges artístics i l’estètica del moment.

 

El regidor de Cultura, i de Museus i Patrimoni artístic, Enric Escrivà, ha explicat que el MuVIM, amb aquesta versió itinerant de l’exposició ofereix de nou la possibilitat de conèixer millor una etapa crucial de la nostra història a través de la mirada artística, però també política i social.

 

Escrivà ha destacat que el projecte expositiu posa de manifest la voluntat i l’esforç de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per apropar al públic el riquíssim patrimoni custodiat a la corporació provincial. Al mateix temps, el regidor ha agraït la col•laboració del museu de la Diputació de València en la programació del conjunt d’activitats culturals destinades a la recuperació de la memòria històrica.

 

La mostra es podrà visitar fins el proper 31 de maig, en l’horari habitual del Museu Etnològic (carrer de Tamarit, 2-4), de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h; i diumenge, d’11.00 a 13.30 h.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies