El govern de Gandia finiquita la “Operación Aplauso”

Jose Manuel Prieto i Salvador Gregori, anuncien que s’ha arribat a un acord amb l’administrador concursal de VIPEI per lliurar l’edifici en nació en pagament. La mesura permet evitar el pagament de 5.364.407,86

 

Nota de Premsa

Gandia 12 de maig 2017.- José Manuel Prieto i Salvador Gregori, han comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar que l’Ajuntament de Gandia ha arribat a un acord amb l’Administrador Concursal de l’antiga propietària de les pistes de bitlles i cinemes de la platja pel qual IPG es desfà de la propietat de l’edifici gràcies a una dació en pagament. D’aquesta manera, l’empresa pública s’allibera de pagar un total de 5.364.407,86 € que estava obligada a pagar per una sentència del Jutjat del Mercantil núm. 2 de València de desembre del 2015, després dels impagaments de l’anterior govern del PP.

 

José Manuel Prieto ha recordat que al setembre del 2014, ja es va denunciar la coneguda com “Operación Aplauso” que convertia unes pistes de bitlles en un espai públic. Un espai que l’actual govern va acabar rebent en un estat ruïnós. “Una vegada més compareixem en roda de premsa per informar d’una altra mesura duta a terme i gestionada per l’actual govern per solucionar un dels més grans pufos que vam heretar de la nefasta legislatura del PP. Estant a l’oposició, ens cansarem de denunciar que un govern municipal no podia actuar d’immobiliària. No es podia utilitzar els diners de tots per comprar pistes de bitlles i discoteques mentre es deixava penjats a centenars d’autònoms i empreses o es deixava de pagar als bombers, el manteniment dels col·legis o les contractes bàsiques que garantixen el bon funcionament de la ciutat” declarar Prieto. “Vam arribar al govern per canviar les coses i posar ordre. Per destinar els exhaurits recursos a millorar la vida de les persones i generar riquesa i ho estem fent“.

 

El regidor va declarar que l’actual executiu va heretar un espai, saquejat, destrossat i inservible pel qual IPG havia de pagar prop d’1.000.000 de pessetes. “Una veritable bogeria només a l’abast d’inconscients del valor d’allò és públic i que suposava que cada gandià era propietari de 71 € d’un edifici saquejat i desmantellat“.

 

El PP va decidir comprar l’espai proclamant que es tractava de la “Operación Aplauso“, una operació amb la qual l’únic beneficiat va ser l’anterior propietari de la zona comercial, ja que va veure com se li perdonaven 1,3 milions d’euros pels impostos que feia anys que no pagava. “El grup municipal del PP va ser còmplice d’aquella operació aixecant la mà perquè aquella operació es duguera a terme“.

 

La nostra missió és solucionar les coses, arreglar el desastre d’una operació immobiliària. Ha estat una negociació gestionada directament pels liquidadors de IPG i que ha coordinat Salvador Gregori, el coordinador general d’Economia i Hisenda d’aquest ajuntament. Amb la signatura de l’acord, ens alliberem d’una obligació de pagament de 5.000.000 € el que ens permet seguir en el camí de solucionar les coses i donar viabilitat a la ciutat“.

 

Per la seua banda, Salvador Gregori va declarar que “hui era un dia que esperàvem des de fa molt de temps. Hem arreglat l’operació s absurda, inútil i incomprensible de les que va posar en marxa el Partit Popular i això que hem vist moltes coses en aquests anys. Acordar el pagament de 6,7 milions d’euros per unes boleres va ser una bogeria“.

 

Gregori ha presentat als mitjans el document d’homologació judicial on el jutge declara l’homologació de l’acord al qual van arribar ambdues parts. Un acord que no ha estat al·legat i que ha vist la llum després de més d’un any de negociacions. “Ens alliberem d’unes pistes de bitlles absolutament inútils per als interessos d’aquesta ciutat. A dia de hui, Gandia deu cinc milions d’euros menys. És una magnífica notícia i resumix perfectament el treball que realitza l’actual govern“.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies