El govern de Gandia dóna l’últim pas per al tancament de la seua empresa pública IPG

• Diana Morant: “Des de l’empresa pública en mans del PP, es van realitzar les majors barbaritats que mai ha vist aquesta ciutat”

• Lorena Milvaques: “Tots els efectes del tancament de IPG seran positius no només per a l’Ajuntament. Acabem amb un òrgan de gestió incontrolable que només servia per a generar deute”

• Ciro Palmer: “Hui posem fi a allò que el PP sempre ha dit que no faríem”

 

 

 

.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per la vicealcaldessa, Lorena Milvaques i l’edil de Ciutadans, Ciro Palmer, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar de la posada en marxa de l’absorció dels actius i passius de l’empresa pública. Una mesura que permetrà de manera definitiva el tancament d’IPG i que compta amb els informes favorables de la Intervenció Municipal i de l’Assessoria Jurídica, garantint d’aquesta manera els drets dels treballadors, dels proveïdors i del conjunt de la ciutadania.

 

 

Es tracta de la cessió dels actius i passius de l’empresa pública a l’Ajuntament de Gandia. D’aquesta manera l’Ajuntament de Gandia, absorbix els béns que li queden a l’empresa pública i els seus 31 treballadors (la major part dels que treballen en el servei municipal de la Grua), a més d’acceptar el deute que queda per pagar, prop de 20 milions d’euros. Un deute a la qual el govern pensa fer front en els pròxims mesos.

 

 

“Amb aquesta mesura, posem punt i final al capítol més negre de la història democràtica de Gandia, que no és altre que l’empresa pública de Gandia en mans del Partit Popular. L’empresa va ser utilitzada per realitzar operacions fora del seu objecte social i que escapaven al control dels funcionaris i habilitats nacionals” va declarar Diana Morant. “Des de l’empresa pública en mans del PP, es van realitzar les majors barbaritats que mai ha vist aquesta ciutat, condemnant les futures generacions locals a haver de pagar les males gestions del govern del PP” va declarar Morant, que va recordar que els populars es van comprometre a tancar l’empresa i lluny d’això, no només no la van tancar, sinó que va ser utilitzada per realitzar diverses operacions (contractes amb les televisions, operació Cocoloco, operació Aplauso) que han suposat processos judicials milionaris per a la ciutat i que en algun d’aquests casos, estan sent investigats per la justícia.

 

 

“IPG es va convertir en l’eina preferida del PP, des de la que van dur a terme la seua política de clientelisme, amiguisme i gestió fosca dels diners de tots els gandians. Una màquina de cremar diners que no van tancar mai per una senzilla raó: els servia millor als seus interessos si estava oberta, perquè totes aquestes i altres operacions i contractacions mai s’hagueren pogut dur a terme des d’una administració pública com l’ajuntament de Gandia, amb òrgans de control i una oposició amb dret i capacitat per fiscalitzar l’acció de govern”. “Hem trigat més del que esperàvem, però moltes vegades la voluntat política va a un ritme i la realitat de la gestió i la burocràcia, en van a un altre ben diferent. Però com se sol dir, val més tard que mai, i hui anunciem l’absorció, per part de l’Ajuntament de Gandia, dels actius i passius de l’empresa pública. Un pas necessari i definitiu per a penjar el cartell de tancat a la porta d’IPG i acabar amb la injustícia realitzada amb empreses, associacions i col•lectius d’aquesta ciutat que encara no han pogut cobrar per la ruïnosa situació en què van deixar la mercantil, amb comptes embargats, deutes i res de liquiditat” va finalitzar l’alcaldessa.

 

 

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha recalcat que el tancament d’IPG era un dels principals objectius dels membres del govern i de Ciutadans dins de la línia de posar en ordre i legalitzar totes les accions del govern. “La mesura suposa d’una banda acabar amb un període fosc i opac d’una empresa pública que havia de servir per a agilitzar la vida pública i no per fer el que li vingués a Ganda a l’anterior alcalde i al PP. D’altra banda, assumirem tots els compromisos de pagament pendents disminuint el deute municipal”. La vicealcaldessa també va fer valdre que el tancament d’IPG suposarà un plus de transparència cap a la ciutadania, ja que a partir d’ara tots els actius i passius formaran part de l’Ajuntament, pel que tots els moviments que es realitzen estaran fiscalitzats pels funcionaris i els habilitats nacionals. “Tots els efectes del tancament de IPG seran positius no només per a l’Ajuntament sinó per al conjunt de la ciutadania perquè definitivament acabarem amb un òrgan de gestió incontrolable que només servia per a generar deute. Hui acabem amb la compra de boleres, cinemes, discoteques i amb els robatoris d’ordinadors i desaparició de documentació”.

 

 

Finalment, Ciro Palmer, va qualificar la mesura com una iniciativa que permetrà acabar amb la perversió de la llei i la violació dels controls establerts. “Es van realitzar inversions i despeses fora del control de tots, generant un brutal increment de deute que acabem pagant tots els ciutadans. Hui posem fi allò que el PP sempre ha dit que no faríem”. Palmer va voler agrair a totes les persones que han participat en un procés de liquidació gens senzill. “En dos anys han estat capaços de reduir el deute amb la que ens trobem en més d’un 50%. Ciutadans sempre formarà part de les solucions d’aquesta ciutat”.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies