En juny, la Safor es mulla al Serpis

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, escoles i instituts de la Safor ens organitzem per a baixar a la vora del riu Serpis en el tram que passa per cada poble; Vilallonga, Ador, Palma, El Real de Gandia, Potries, Beniflà, Beniarjó, Almoines, Gandia i el Grau ens unim en aquestes jornades que tenen com a intenció visibilitzar la importància d’este ecosistema.

 

 

 

Almenys 11 centres educatius de primària i secundària de la comarca participem en Un riu d’escoles. La iniciativa, impulsada des de Vilallonga, on es realitza des de fa uns anys, ha tingut molt bona acollida entre els municipis de la Safor i ha comptat amb la col·laboració de diversos ajuntaments i col·lectius.

 

 

Del 2 al 14 de juny, més de 1000 alumnes realitzaran distintes activitats al voltant del riu com: recollida de fem, observació i interpretació de l’entorn, inspecció del riu, dibuix i pintura del paisatge o fotografia, entre altres. Especialment emotiu serà l’acte que s’ha proposat des del CRA Mondúver-Safor, de Potries, el dia 6 de juny, a les 11 del matí, quan totes les escoles i instituts que hagen previst acudir aquest dia, llegiran la Carta Europea de l’Aigua i interpretaran un fragment de la Novena Simfonia de Bethoven, més conegut com a Himne de l’Alegria.

 

 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que l’alumnat conega el riu i la importància que l’ecosistema fluvial té per a la vida de la comarca a través d’activitats lúdiques i gaudidores. Viure el riu és estimar-lo, tenir-ne cura i lluitar per la seua conservació. Actes conjunts com aquests, ens reforcen com a pobles veïns que compartim un riu de vida, Un riu d’escoles.

 

 

Encetem estes jornades amb molta il·lusió i esperança de futur, esperem que siguen les primeres de moltes més.

Mullem-nos al Serpis

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies