Gandia inicia un projecte per protegir les «Cases dels pescadors»

• La iniciativa pretén protegir i fer valdre la singularitat de l’espai

 

 

Nota de Premsa

Gandia 5 de juny 2017.- El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha comparegut en roda de premsa per informar de la posada en marxa d’una nova mesura impulsada des del seu departament amb la finalitat de protegir i fer valdre les conegudes com «Cases dels Pescadors» del Grau situades en córrer Eivissa.

 

 

Es tracta d’habitatges que, per les seues característiques i l’entorn que les envolta, tenen una «enorme potencialitat» segons va declarar Mascarell. D’aquesta manera, i mitjançant decret, se suspenen durant l’any que totes aquelles obres que puguen alterar l’exterior del grup d’habitatges perquè el govern estudie la posada en marxa d’un projecte d’iniciativa pública que remarqui i dignifique la zona.

 

 

«No és la primera vegada que s’aplica una mesura d’aquest tipus. Durant els pròxim 12 mesos estudiarem un projecte per a aquests habitatges construïts a mitjans del segle passat. Tenen unes característiques úniques que poden permetre una iniciativa conjunta amb altres administracions com un ARRUS o EDUSI” i afegia que «si algun propietari vol fer obres, s’estudiarà cada cas concret. No prohibix la realització d’obres a l’interior dels immobles però sí que es pretén evitar els canvis a l’exterior de les cases que puguen afectar el conjunt».

 

 

A partir d’ara s’iniciarà el procés on juntament amb els veïns i propietaris es buscarà un consens que permeta que tots queden satisfets i que la ciutat i el Grau siguen posats en valor.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies