L’Institut Valencià de Cultura (IVC) programa a Gandia el “Dia del Cant Valencià d’Estil”

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) programa a Gandia el “Dia del Cant Valencià d’Estil” i una actuació de la banda de la Federació de Societats Musicals amb motiu de la Capitalitat Cultural

• L’IVC estudia dates per al Cor de la Generalitat i la Banda Jove, i participarà del simposi de focs d’artifici.

• La directora adjunta de l’IVC, Marga Landete, visita Gandia on manté una reunió amb l’alcaldessa i el regidor de Cultura.

 

Nota de Premsa

Gandia, 05 de setembre de 2017.- La directora adjunta de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Marga Landete, ha visitat Gandia aquest matí on ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, i el regidor de Cultura, Joan Muñoz. La finalitat ha estat repassar els compromisos que ha adquirit aquest organisme amb Gandia amb motiu de la distinció com a primera Capital Cultural Valenciana. Es dóna la circumstància que és la primera visita que realitza Landete desprès del seu recent nomenament.

 
D’aquesta manera, l’alcaldessa ha anunciat que al voltant del 9 d’Octubre se celebrarà a Gandia el Dia del Cant Valencià d’Estil. Aquest esdeveniment està destinat a promoure aquesta música tan característica de les Comarques Centrals Valencianes i practicada sobretot per llauradors i artesans. Des de 2001, el Dia del Cant Valencià d’Estil se celebra amb albaes pel centre històric de València seguides per un concert en el Teatre Talia en el qual es ret homenatge a algunes figures històriques del gènere. La voluntat de l’Institut Valencià de Cultura és descentralitzar aquest esdeveniment, de manera que deixa de celebrar-se a València per a tindre lloc enguany a Gandia com a primera capital cultural valenciana de la història.
A més a més, en desembre actuarà la banda de la Federació de Societats Musicals i gravarà un disc relacionat amb el projecte ‘Música a la llum’ en el Teatre Serrano, que tornarà a ser de gestió pública.
Per últim, també s’ha parlat de buscar una data per a una actuació del Cor de la Generalitat i la Banda Jove, així com de la participació de l’Institut Valencià de Cultura en l’organització, juntament amb l’Ajuntament de Gandia, del simposi de focs d’artifici que Gandia té programat per a la primavera.
Morant ha manifestat que la Capitalitat Cultural Valenciana és una de les principals fites d’aquesta legislatura; és un distintiu que ha atorgat la Generalitat a la ciutat a través de la Conselleria de Cultura i que reconeix “la nostra ferma aposta per la cultura”.
Segons l’alcaldessa, “hem superat amb èxit de participació la Primavera de les Arts Plàstiques i un Estiu Musical amb concerts, el festival Polisònic o el Marquesa Concerts, i ara estem a punt d’encetar el cicle de la tardor d’Arts Literàries, amb el lliurament dels premis literaris i altres mostres culturals”.
El regidor de Cultura, per la seua banda, ha indicat que la ciutat està complint amb tot el que es va proposar amb motiu de la capitalitat cultural, i també ha apuntat que la Fira i Festes serà la Fira de la capitalitat cultural valenciana, amb una programació a l’altura de les circumstàncies.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies