Gandia tendrá el primer laberinto verde

• L’alumnat del Taller Ocupacional Sendes Urbanes II està construint-lo al nou sector del parc Ausiàs March sobre una superfície de 261 metres quadrats. Els corredors estaran franquejats per barreres vegetals de murta amb un tòtem gegant al mig. Estarà obert en un mes aproximadament.

• Es tracta d’un joc dirigit a la família que haurà de superar el repte de recórrer-lo i eixir-se’n. Hi haurà diferents portes falses, etc… Està previst fer-ne un altre, amb un estil diferent, a l’Alqueria Nova, així com altres propostes singulars als parcs de la ciutat.

 

 

Gandia, 17 d’octubre de 2017.- El regidor de Gestió Responsable del Territori Xavier Ródenas, acompanyat del director del Taller Ocupacional Sendes Urbanes Gandia II, José Luis Morell, ha presentat aquest matí una iniciativa singular podada en marxa per l’alumnat dins les accions que venen realitzant des de la primera fase del taller de creació i recuperació de sendes periurbanes que connecten els barris amb els diferents espais naturals de l’Anella Verda.

 

La intenció, tant des del departament de Gestió Responsable del Territori, com des del taller era realitzar una acció que perdurara en el temps. Així, va sorgir la idea del laberint vegetal, inspirant en el famós del barri d’Horta, a Barcelona. Entre l’alumnat es va fer un concurs de disseny. Els treballs, en els quals s’han involucrat les dues especialitats del taller ocupacional, obra i jardineria, estan ja molt avançats i la previsió és que puga obrir-se l’activitat al públic familiar en un mes aproximadament. S’ha emprat una superfície de 261 metres quadrats al nou sector del parc Ausiàs March. Els corredors estan franquejats per murs vegetals de murta, a partir de 50 cm d’alçada. Al mig hi haurà un tòtem gegant, per al qual s’ha reutilitzant un arbre que havia caigut. Hi haurà entrades i eixides falses per fer més divertit el joc de recórrer-lo i eixir-se’n.

 

D’altra banda, Ródenas ha anunciat que es prepara un altre laberint que es construirà al parc de l’Alqueria Nova, però amb un estil diferent, adaptat al parc. I és que la intenció és crear un element singular a cada parc de la ciutat.

 

 

El Programa de Tallers d’Ocupació Sendes Urbanes, impulsat pels departaments de Polítiques Econòmiques i Gestió Responsable del Territori i finançat pel SERVEF, es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar la ocupació de les persones aturades a les quals va dirigit, a través de la realització d’obres o serveis d’interès general i/o social que possibiliten a l’alumnat treballador/a la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavoreixca la seua inserció laboral.

 

 

Les actuaciones a escometre tenen com a objecte el disseny, la rehabilitació i la promoció d’una Xarxa de Sendes Urbanes de Gandia, que s’inicien en diferents punts de l’espai urbà de la ciutat i penetren als espais i zones naturals de l’entorn, amb l’objecte de posar en valor d’una manera fàcil i accessible a qualsevol públic els espais naturals més propers a la ciutat.

 

 

El projecte permetrà realçar les zones verdes i naturals que existeixen en el terme municipal, potenciant el manteniment i respecte dels singulars ecosistemes existents. Es configura com un producte turístic alternatiu i complementari al tradicional de sol i platja (turisme natural, lúdic i de salut) de fàcil accés i dirigit tant a la ciutadania com als visitants de la ciutat.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies