Biblioteques Gandia es reivindica com un gran centre cultural

• Demà dimarts, 24 d’octubre, és el Dia de la Biblioteca i des de l’Ajuntament s’ha programat activitats per posar-les valor, com ara la projecció d’un espot o la lectura d’un manifest, a les 20 hores, a la plaça rei En Jaume I.

• A les 17.45, la Biblioteca de Benipeixcar-Raval ixirà al carrer representant el conte “On és el llibre de la Clara?” per tot el barri. I a les 19.30 h, a la Biblioteca Central es farà la perfomance “Act & Play” per totes les instal•lacions.

 

Nota de Premsa

Gandia, 23 d’octubre de 2017.- Des de 1997, cada 24 d’octubre es commemora a l’estat espanyol el Dia de la Biblioteca. La proposta sorgeix de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, en record de la destrucció de la Biblioteca Pública de Sarajevo, incendiada el 1992 durant el conflicte balcànic. La iniciativa va nàixer per a traslladar a l’opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació, la igualtat, la convivència humana.

 

“Volem posar en valor les nostres biblioteques com a centres culturals, socialitzadors i integradors més que d’estudi o lectura. De fet, durant tot l’any són nombroses les activitats que hi organitzem: conferències, presentacions de llibres, cicles d’història de Gandia, xarrades, conta-contes, grups de converses en 7 idiomes, club de lectura, exposicions, etc… I totes les activitats són gratuïtes, garantit l’accés democràtic a la cultura”, ha destacat Joan Muñoz, regidor de Cultura durant la presentació de les activitats organitzades per a demà dimarts.

 

Així, com ens ha explicat el coordinador de Biblioteques Gandia, Toni Ordiñana, s’ha editat un espot, realitzat per Maria Llinares, de Pruna Estudi Creatiu on es convida a descobrir les biblioteques des de la perspectiva d’una persona que hi entra per primera vegada i comprova tots els serveis que hi ofereixen. L’espot serà projectat demà dimarts, a les 20 hores, a la plaça rei en Jaume I, on el regidor de Cultura llegirà un manifest que elabora cada any un escriptor. Prèviament, a les 19.30 h, hi haurà la performance “Act & Play” per totes les instal•lacions de la Biblioteca.

 

A les biblioteques de barri, concretament a la de Benipeixcar-Raval, es farà una representació per carrers i comerços del conte “On és el llibre de la Clara”, a partir de les 17.45 h.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies