Passa importantíssima per a la construcció del Palau de Justícia de Gandia

• El govern local demana a la Generalitat assumir les competències de projecció, construcció i equipament de la nova seu judical. La Conselleria de Justícia es farà càrrec del cost estimat de 19’5 milions d’euros.

• MISSATGE DE TRANQUIL•LITAT al veïnat de Roís de Corella: No es traslladarà el jutjat fins que l’actual edifici tinga un altre ús i estiga en funcionament el nou centre de salut integral del barri.

• El futur Palau de Justícia retornarà la dignitat al servei, millorarà de forma considerable les condicions laborals de les persones treballadores i dinamitzarà Santa Anna, integrant definitivament el barri en la ciutat.

• La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ja va demostrar el compromís amb Gandia, inaugurant el mes passat la reivindicada nova seu de la Fiscalia a Roís de Corella i anunciant consignació pressupostària per fer realitat el Palau de Justícia.

 

 

Nota de Premsa

Gandia 16 de maig 2018.- L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; i el Coordinador General d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per anunciar una nova passa important del govern local perquè el Palau de Justícia de Gandia siga una realitat en el districte de Santa Anna. L’Ajuntament ha remés a la Conselleria de Justícia la sol•licitud de delegació de competències per a la projecció, construcció i equipament de la nova seu judicial de Gandia, que té un cost estimat de 19.500.000 €.

 

En l’escrit també s’afegeix que l’acceptació de la delegació “quedarà condicionada a l’existència de dotació pressupostària necessària en els pressupostos de la Generalitat per afrontar la totalitat de les despeses derivades de la delegació que es demana mitjançant este acord”.

 

Cal recordar que la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, va anunciar fa un mes, durant la visita a la nova seu de la Fiscalia, que el Pla d’Infraestructures del seu departament (i que es presentarà abans de l’estiu) inclouria el tan reivindicat i necessari Palau de Justícia. La consellera ja va comentar aleshores que tot i que les competències d’aquest assumpte són de la Conselleria de Justícia, la gestió podria dirigir-se des de l’Ajuntament per tal d’agilitzar el projecte, tal com ha fet la Conselleria d’Educació amb l’Edificant, un programa que consisteix en la millora i rehabilitació dels centres educatius públics.
“És a dir, com ocorre amb l’Edificant, l’Ajuntament de Gandia no va a desemborsar ni un euro, atès que tot anirà a càrrec de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, el govern de Gandia torna a agafar-li el guant al Govern del Botànic per posar en marxa, per fi i d’una vegada per totes, el Palau de Justícia”, ha assegurat Morant.

 

El pròxim pas és l’acceptació de la Conselleria de Justícia a la sol•licitud de Gandia i la seua aprovació al plenari perquè la delegació entre en vigor i adquirisca plena eficàcia.

 

“El que ha passat estos anys amb el Palau de Justícia de Gandia és una demostració més de la incapacitat i deixadesa per part del Partit Popular. Tot i que es va idear en l’any 2008, MAI ha estat considerat important ni prioritari per als diferents governs autonòmics del PP. Este bloqueig ha fet mol de mal a la ciutadania i al món judicial, ja que la conseqüència ha estat el col•lapse dels jutjats de Gandia, amb expedients amuntonats en caixes i amb condicions de treball molt precàries i obsoletes”.

 

Per la seua banda, la vicealcaldessa també ha mostrat la seua doble alegria, “perquè es retornarà la dignitat a la Justícia d’esta ciutat, perquè les treballadores i treballadors hi puguen estar amb les millors condicions possible, en un espai modern i adaptat a les seues necessitats. El Palau de Justícia de Gandia contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, i es cobrirà una necessitat real d’un servei essencial per a la nostra ciutadania”. A més, com a presidenta de la Junta de Districte de Santa Anna, ha destacat que la nova infraestructura representarà la integració definitiva del barri en la ciutat i el dinamitzarà.

 

 

Ha passat una dècada des de que l’Ajuntament va oferir la parcel•la a la Generalitat:
-2007: S’aprova el Pla Especial de vinculació a règims de protecció pública del Sector Santa Anna.
-2008: S’aprova el Projecte de Reparcel•lació Forçosa d’aquest sector.
-2008: Se sol•licita un solar i l’Ajuntament ofereix una parcel•la de 4.286 metres quadrats de superfície, la qual ocupa una illa sencera.
-2010: La Junta de Govern aprova l’expedient per a afectar la referida parcel•la a l’ús públic per part de la Generalitat per a l’execució de les obres del nou Palau de Justícia. (Els terrenys que van ser cedits a la Generalitat). Morant ha assegurat que es repassarà l’expedient per tal de comprovar si, efectivament, són patrimoni de la Generalitat o s’ha de re-impulsar l’expedient.
-2015: S’aprova el reglament que diu que a la Conselleria de Justícia li correspon la planificació, programació i gestió de les infraestructures judicials.
-19 d’abril de 2018: La consellera Bravo i l’alcaldessa es reuneixen per a establir el procediment per a l’efectiva delegació de competències de la Conselleria en favor de l’Ajuntament de Gandia.

 

“I després d’este repàs als antecedents, sols puc dir que els compromisos amb la ciutadania es demostren amb voluntat reial, accions, fets i partides pressupostàries, i això estem fent tant des del Govern del Botànic com des del govern municipal. I jo crec que ha quedat demostrat que la Generalitat inverteix en justícia i que l’Ajuntament de Gandia també aposta per la justícia, una de les grans oblidades durant els mandats del PP”, ha destacat Morant.
Finalment, el govern local ha volgut llançar un missatge de tranquil•litat al veïnat de Roís de Corella: No es traslladarà el jutjat fins que l’actual edifici tinga un altre ús i fins que no estiga en funcionament el nou centre de salut integral del barri. “No anem a despreocupar-nos del barri, no volem que es repetisquen errades del passat, com en el cas del vell hospital”. Així, s’ha anunciat l’obertura de converses amb la Generalitat, propietària de l’edifici dels Jutjats, per buscar-li un nou ús.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies