Gandia presenta una Fira i Festes borgiana, internacional, igualitària, multicultural i participativa

• La prestigiosa Companyia D’Irque & Fien de Bèlgica serà l’encarregada de l’espectacle inaugural ‘Sol Bémol’, a la plaça Major, la vesprada del 28 de setembre. Al matí, s’obrià la festa amb les tradicionals bandes del TIO DE LA PORRA (4 bandes joves, més la sénior, la de la JGMSS i la de la JLF).
• VETUSTA MORLA, de la mà de Prodúceme, serà el cap de cartell musical, el dissabte 29 de setembre, a l’IES Maria Enríquez, precedit del duo Miss Dandy. El Parc de la Festa també contempla les actuacions de ZOO, RAYDEN, SENSE SAL i el guanyador de Sona la Dipu, el divendres 28 de setembre. (Les entrades eixiran a la venda a partir del pròxim dilluns).
• Torna el TEATRE SERRANO amb 4 espectacles teatrals i musicals. Hi haurà 2 exposicions: Antoni Miró (obra recent), a la Casa de la Marquesa, i col•lectiva sobre el personatge “Ubu”, del famós autor teatral de Laval (ciutat agermanada amb Gandia), Alfred Jarry, a la Sala de Dones del Centre Museístic de l’antic Hospital Sant Marc.
• Una altra de les novetat és el TERRITORI BORJA, a la plaça de les Escoles Pies, amb la participació d’altres poblacions que formen part de la Ruta dels Borja: Gandia, València, Xàtiva, Canals, Alfauir, Castelló de Rugat, Albaida La Valldigna, Vallés i Llombai.
• Les activitats al carrer seran més internacionals amb companyies de Bèlgica, Itàlia, Argentina, Brasil i França. També valencianes i de l’estat Espanyol. Repeteixen els mercats temàtics: Renaixentista (zona Palau), Tradicional (Sant Josep-Raval), Sòc Àrab (plaça colomets); el Festival Multicultural (Prado) i la Fira d’associacions (passeig).
• Correfocs, Diada de Muixeranguera, sarau de grups de danses, exhibicions esportives, etc.., completen la programació de la Fira, que es desenvoluparà del 28 de setembre a l’1 d’octubre.

 

Nota de Premsa

Gandia, 17 d’agost de 2018.- L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor de Cultura, Joan Muñoz, el tècnic del departament, Juanjo Payá, han presentat aquest matí a grans trets la programació de la FIRA I FESTES DE GANDIA de 2018, que tindrà lloc des del 28 de setembre fins a l’1 d’octubre. Una Fira que vol representar la nostra història, la nostra essència, però que també es reinventa combinant tradició i modernitat.
Així, la fira d’enguany posa l’accent en els seus distintius més característics, com és el cas del Tio de la Porra, (amb 4 bandes joves, la sénior, la de la Junta de Germandats i la de la Junta Local Fallera), però sense deixar mai d’imaginar i d’innovar en la seua programació, com l’espectacle ‘Sol Bémol’, de la Companyia D’Irque & Fien de Bèlgica: l’ESPECTACLE INAUGURAL DE LA FIRA I FESTES D’ENGUANY, que a l’igual que el Tio de la Porra, tindrà lloc en la plaça Major el 28 de setembre (vesprada-nit). Es tracta d’una funció creativa i poètica que busca estimular la nostra infància i també emocionar-nos. La crítica afirma que Sol Bémol és “indubtablement somiadora, divertida i per a tots els que vulguen”. “Després de l’èxit dels vídeo mapping de les dues primeres edicions (que es van estrenar a Gandia i ja són un reclam internacional), del magnífic espectacle inaugural de l’any passat (Mullier), que vam estrenar amb motiu de la CAPITALITAT CULTURAL VALENCIANA i ja viatja arreu del Món, hem decidit repetir, amb un altre espectacle de gran qualitat artística. Així que fem una crida a la ciutadania perquè comence la Fira i Festes de Gandia en família, amb aquest espectacle inaugural”, ha recordat Morant.

 

En l’apartat musical cal destacar el CAP DE CARTELL de la Fira i Festes de 2018, VETUSTA MORLA, que també ho porta PRODUCEME, responsables del cicle musical d’estiu Ecena Gandia, precedit de l’actuació del duo MISS DANDY, que serà l’artista convidat que obrirà pas al principal concert de la Fira, el 29 de setembre a l’institut Maria Enríquez. Les entrades ja estaran disponibles dilluns, a les 12 h, en producemelive.com per a tots aquells que vulguen adquirir-les. El preu és molt popular, 25 euros, el més econòmic de la seua gira. “Vull agrair a Pepe Morant i al seu equip de Prodúceme que hagen portat a VETUSTA MORLA a la nostra ciutat, un dels grups més importants del panorama musical español actual. Una vegada més, es demostra que la col•laboració público-privada sols ens porta bones coses, i en este cas fa que la nostra Fira i Festes siga més rica”.

 

 

A trets generals, la Fira i Festes de 2018 és una fira molt ATRACTIVA i COMPLETA, OBERTA, INTEGRADORA, IGUALITÀRIA (per primera vegada les dones participaran en la tradicional partida de pilota), i serà una Fira MULTICULTURAL (Festival multicultural en la plaça Prado), dirigida a TOTES i TOTS, a grans i menuts, i per als d’ací i per als de fora.

 

Una Fira PARTICIPATIVA. A la Fira, en la segona meitat del segle XX, ja hi participava tot l’entramat de la societat, a més dels gremis de la ciutat. Hui, el teixit associatiu continua construint les nostres festes. Un any més, oferim la Fira d’Associacions, al Passeig, entre el Carrer Sant Rafael i la plaça Crist Rei.

 

Una Fira amb marcat caràcter BORGIÀ. No en va, Sant Francesc de Borja, és el nostre patró i les nostres festes són en el seu honor. Tindrem el Territori Borja a la plaça Escoles Pies, amb la participació de les poblacions vinculades a la família valenciana més universal (Gandia, València, Xàtiva, Canals, Alfauir, Castelló de Rugat, Albaida, La Valldigna, Vallés i Llombai). “Continuem reivindicant el nostre esperit borgià. L’any passat el dissenyador Miquel Suay va presentar una desfilada al Palau Ducal sota el títol ‘Coratge’, una proposta inspirada en la nissaga Borja, i enguany hem volgut seguir homenatjant els Borja, dins la Ruta dels Borja, gràcies al conveni que Gandia va signar amb el director de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer”.

 

Una Fira que vesarà CULTURA I ART pels quatre costats. (Festival d’arts al carrer, amb 16 companyies valencianes, de l’Estat Espanyol i més internacional que altres edicions: Bèlgica, Itàlia, Argentina, Brasil i França:
– Companyia El pájaro Carpintero amb “Sonarium”.
– Companyia Nuc amb “Aigua”.
– Teatro Nelle Foglie, amb “Imaginaria”.
– Companyia Barlou amb “Set Up”.
– Mundo Crostini amb “Crazy Mozart”.
– Companyia Los los amb “Vintage Brothers”.
– Irene de paz amb “La madeja”.
– Mumusic amb “Flou Papagayo”.
– Circ Pànic amb Mira’t.
– Grupo Markeliñe amb “Crusoe”.
– Companyia Kicirke amb “Comediante”.
– Companyia Jam amb “Hats”.
– Companyia Gromic amb “Màgia”.
– La Trocamba Matasuna amb “Balcan Gypsy”.
– Le grup Cacahuete amb “l’enterrament de maman”.
– La Fam amb “Wolfes”.
És important destacar que enguany rescatem el Teatre Serrano que es va privatitzar durant la legislatura passada, i l’actual govern li ha retornat la gestió pública. Així hi haurà 4 espectacles musicals i teatrals:
– Divendres 18 – “Concerto a tempo d’umore” de l’Orquestra de Cambra de L’Empordà.
– Dissabte 29 – “Hablar por hablar” de Cornejo Films i Pentación Espectáculos.
– Diumenge 30 – “la jaula de las locas” de Saga Produccions.
– Dilluns 1 – “Dolce Vita” del Mag Lari.

 

Una Fira carregada d’activitats culturals, musicals, lúdiques o esportives que han organitzat el departament de Cultura de l’Ajuntament i els diferents col•lectius de la ciutat.

 

El Parc de la Festa acull les actuacions de Zoo, Rayden, Sense Sal i el guanyador de Sona la Dipu, el divendres 28 de setembre. El Jardí de la Marquesa també acull Vermut al migdia amb animació musical i concerts per la nit (tributs…).

 

Repeteixen els mercats temàtics: Mercat Renaixentista (zona Palau), Mercat Tradicional (zona Sant Josep-Raval), Sóc Àrab (plaça Coloments), el Festival Multicultural en la plaça Prado. Així com la Diada de la Muixeranga i el Sarau de grups de danses, a la plaça Major, el Correfocs, les exhibicions esportives o la mostra de Bonsais.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies