LA BANDA DE DONES DE LA FSMCV ACTUA A POTRIES A L’EQUADOR DE LA SEUA CCV

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), actuarà el proper diumenge 26 d’agost, a les 20,30 hores, a la Plaça del País Valencià de Potries.

 

 

 

La creació d’una banda formada exclusivament per dones músiques es un projecte de la FSMCV amb l’objectiu prioritari de reivindicar el paper de la dona en l’art, en les diferents vessants que la música ens ofereix, des de la interpretació, la direcció, la compo­sició o la gestió. Un projecte de gran envergadura que culmina en concerts com el que s’oferirà el diumenge a Potries, amb un programa ple de simbolisme, que pretén rescatar de l’oblit algunes de tantes i tantes obres, de gran qualitat, que han sigut oblidades i menyspreades simplement per ser obra de dones.

 

 

El President de la FSCMV, Pedro Rodríguez, explicava que “aquesta serà la principal contribució que la Federació realitzarà a la merescuda Capitalitat Cultural Valenciana del municipi de Potries, un poble que sempre ha estat obert a les propostes que els hem fet des de les societats musicals, i que per les seues dimensions mereix un reconeixement com el que ha rebut, com ja el va tindre fa anys en rebre el Premi Euterpe de la FSMCV”.

 

 

Per la seua banda, Assumpta Domínguez, alcaldessa de Potries expressa “la nostra satisfacció per rebre a casa nostra un projecte com el de la Banda de Dones, tan carregat de simbolisme, i que ens portarà damunt de l’escenari per a gaudi de veïnes i veïns, i qui vulga acompanyar-nos, un espectacle amb 80 dones interpretant música, en la majoria de casos composada per dones, i dirigides per una directora de primer nivell”.

 

 

Mercedes Femenia serà l’encarregada de dirigir l’espectacle,  És autora de “Flautopia” (mètode per a l’estudi elemental de la flauta), del “Mé­todo Creativo para Trombón I”, de “El Llibre de Solfa” (mètode per a la iniciació a la música i al moviment), i coautora dels projectes de música en primària “Solfa. música.es” i “Quaderns de Música”, així com del projecte “Apreciación Musical 101, 102 y 103”. També ha compost, entre altres peces, el quartet per a flautes “Omis”ni el pasdoble FEMME FORÇA estrenat per la Banda de dones de la FSMCV el 2016. És directora-fundadora de la Banda de l’Escola de Música de Pedreguer, i ha dirigit distintes bandes d’arreu del país. Actualment centra la seua activitat a Pe­dreguer impartint classes al Conservatori Municipal de Música i dirigint la Banda de l’Escola Municipal de Música. Durant la temporada 2018 es directora artística de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies