Oliva inicia un curs de cuina autòctona dirigit a dones immigrants

La Regidoria d’Ocupació i empresa amb coordinació de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva inicia un curs de cuina autòctona dirigit a dones immigrants per millorar la seua integració.

L’Ajuntament d’Oliva, a través del PROGRAMA PANGEA, subvencionat per la Conselleria de Benestar Social ha iniciat un curs de cuina autòctona adreçat a dones immigrants.

 

 

Entre les ocupacions més freqüents d’aquestes persones, destaca, la cuida de gent major. Un dels principals problemes al que s’enfronten en aquesta tasca és la diferència cultural, de costums i, en concret, la diferència gastronòmica. És per això, que es considera de màxima importància formar aquestes persones en la cuina de plats típics locals per reduir aquesta diferència i dur a terme el seu treball de manera més eficient.

 

 

L’Ajuntament d’Oliva ha contractat al grup GARCÍA IBÁÑEZ per dur a terme l’esmentat curs, aquest grup compta amb més de 20 anys d’experiència en el sector de la formació i la inserció laboral.

 

 

Amb aquest curs, es pretén apropar la gastronomia local a les dones immigrants per què coneguen:

• Productes locals i ingredients de la cuina local
• Ubicar llocs de venta d’aquests productes en comerços d’Oliva
• Com preparar i cuinar plats típics locals
• A la gent del mercat i s’integren així entre els veïns d’Oliva

 

 

Alguns dels plats i postres que aprendran a cuinar gràcies a aquest curs seran: arròs caldós, arròs al forn, putxero, paella, fideuà, coques a la calfó, coca en llanda, torta, figatells, truita de creïlles, entre altres. (En cada classe s’elaborarà un plat i un postre).

 

 

L’alumnat rebrà en la primera part de cada classe una fixa del/s plat/s a cuinar aqueix dia, aquesta inclourà els ingredients i les instruccions per elaborar-lo. Per tant, amb aquesta fixa acudiran al mercat municipal d’Oliva a realitzar la compra d’allò que necessiten per cuinar.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies