BANKIA DEIXA AL CARRER A UNA FAMÍLIA AMB 4 MENORS A OLIVA

14/09/2018.- Finalment, la Comissió Judicial ha dut a terme l’ordre de desnonament, instada per Bankia, de l’habitatge ocupat per una família d’Oliva de huit membres, quatre d’ells menors d’edat, al C/Aurora, núm. 16, deixant-los, a hores d’ara, sense sostre i sense cap alternativa habitacional.

 

Nota de Premsa

Activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de La Safor-Valldigna portaven des de primera hora del matí concentrats davant la casa d’esta família. Fins allí s’han desplaçat també membres de la Guàrdia Civil i de la Policia Local d’Oliva que, a l’arribada de la Comissió Judicial, han apartat als activistes antidesnonament -que feien resistència pacífica davant la porta- fent ús de la força.

 

 

Així ha sigut com, finalment, s’ha dut a terme el canvi de pany de l’immoble deixant esta família literalment al carrer, amb sols unes poques de les seues pertenències esteses per terra.

 

 

Des de la PAH han demanat que no es tapiara l’habitatge, per tal que la família poguera traure les seues coses. La seua petició ha sigut desestimada i ara les rajoles impedeixen l’entrada.

 

 

Una vegada més, assistim a l’incompliment del dret constitucional a l’habitatge (art. 47) i a la Convenció dels Drets de la Infància, sotasignada per l’estat espanyol. Els drets queden en paper mullat, sobretot al cas dels més vulnerables. Com -sinó- s’entén que quatre menors d’edat hui s’hagen quedat al carrer sense que sols l’activisme haja oposat resistència pacífica?

 

 

A hores d’ara, la família, junt amb la Plataforma, està a l’espera de veure si l’Ajuntament d’Oliva resol alguna solució provisional perquè no dormen hui al carrer. Però… i què passarà demà? I la pròxima setmana? La inseguretat habitacional continua sent una constant per a milers de famílies al nostre territori, mentre les entitats bancàries -rescatades amb diners públics- continuen tenint milers de pisos tancats i mentre el parc d’habitatges públics continua sense ser suficient per donar una resposta a la demanda social.

 

No s’entén: gent sense casa i cases sense gent.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies