Gandia posa en marxa el primer “Passaport ciclista escolar”

Es tracta d’un projecte educatiu ambiental pilot que pretén incentivar i reconèixer l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport saludable, ecològic i econòmic per anar als centres educatius.

Nota de Premsa

• Les escoles segellaran les caselles del passaport i al Nadal, Pasqua i estiu els usuaris tindran una xicoteta recompensa i un reconeixement públic.

 

• La iniciativa conjunta dels departaments de Mobilitat Sostenible, Educació, Trànsit i Mobilitat busca crear hàbits saludables i divertits, i incloure en el procés d’aprenentatge de l’alumnat capacitats com l’autonomia personal, la creativitat, la resolució de conflictes, l’educació vial, conductes cíviques, etc…

 

• De forma paral•lela, des de l’inici curs, s’estan implantant de forma progressiva les rutes escolars segures que ja estan en funcionament de forma experimental als CEIP Roís de Corella i Joan XXIII.

 

Gandia, 9 de novembre de 2018.- El regidor de Mobilitat Sostenible, Xavi Ródenas i la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant han presentat aquest matí el primer “Passaport ciclista escolar”. Es tracta d’un nou projecte educatiu ambiental dels departaments de Mobilitat Sostenible, Trànsit i Mobilitat i Educació, els quals de forma experimental el posaran en marxa a partir de la setmana vinent, d’acord amb les direccions dels centres educatius de Gandia (ja el coneixen). En escoles de ciutats on ja funciona s’ha passat de 4-5 ciclistes a 20-25, aproximadament.

 

“Volem reconèixer l’esforç dels xiquets i xiquetes que van a escola en bicicleta, perquè això genera hàbits saludables, ecològics i evita el col•lapse de trànsit, amb el conseqüent estrès matiner per a l’alumnat i els seus pares. També representa un important estalvi econòmic. Aquests xiquets i xiquetes donen exemple i visibilitat a l’ús de la bicicleta com a alternativa de mobilitat en una ciutat amb una orografia plana i un clima idonis”, ha assegurat Ródenas.

 

L’alumnat rebrà periòdicament un Passaport Ciclista Escolar que anirà segellant fins a completar 25 caselles amb el sistema que determine cada centre. Abans de les vacances de Nadal, Pasqua o estiu rebrà una xicoteta recompensa i un reconeixement públic. El passaport també incorpora consells per a ser un bon ecociclista, com ara l’ús del casc, el tipus de via per a la conducció, seguretat, etc…

 

“Anar a escola a peu o en bici és una activitat saludable i divertida. També un procés d’ensenyament molt positiu que desenvolupa la creativitat, les capacitats de resolució de conflictes, conducta cívica, educació vial, autonomia personal, etc… A més, crea un hàbit que es repeteix per a la resta d’activitats quotidianes”, ha recordat la regidora de Polítiques Educatives.

 

Prèviament, des del Departament de Mobilitat Sostenible s’està dotant d’aparcament de bicis als patis de les escoles on tècnicament ha estat possible.

 

També cal recordar que, paral•lelament a aquesta iniciativa, des del departament de Trànsit i Mobilitat s’ha implantat de forma experimental des de l’inici del curs les rutes escolars segures, lliures de cotxes, als accessos i immediacions dels centres educatius. Ja funciona als CEIP Roís de Corella i Joan XXIII (Grau) i la idea és estendre-les progressivament a la resta d’escoles.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies