SETMANA LITERARIA DE GANDIA

 Del 16 al 25 de novembre 2018- Programa de actividades

Arriba la cita anual amb els Premis literaris de Gandia i la setmana d’activitats que envolten aquesta festa literària.

Les actuals edicions dels guardons són: el LVI premi de Poesia Ausiàs March, el XL premi de Narrativa Joanot Martorell i el II premi a la Trajectòria literària Joan Roís de Corella.

 

 

Nota de Premsa

La setmana arrancarà amb la segona fira del llibre emmarcada en la Setmana literària:  Literatura al carrer, que s’inaugurarà el divendres 16 i obrirà fins el 24 de novembre.

 

El mateix divendres, les comissions falleres infantils ens oferiran el seu imprescindible Homenatge al Tirant lo Blanch, amb la lectura infantil col·lectiva del mateix.

 

El dissabte de matí podem recórrer els carrers de Gandia en Un passeig per les lletres clàssiques i contemporànies, i de vesprada, un concert al Palau:  Quattrocento de Capella dels Ministrers.

 

Al llarg de la setmana tindrem l’oportunitat d’assistir a diversos actes, com la lectura dramatitzada d’El dolçainer prodigiós, la tertúlia literària sobre el darrer treball de Toni Mollà: Tot entra en el pes, la pel·lícula francesa de Cine Pot El taller d’escriptura, o l’acte dedicat a Joan Fuster i la (seua) poesia.

 

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia ens du l’espectacle teatral Passos lleugers, sobre la (des)igualtat entre homes i dones, Saforíssims ens convida a celebrar la setena Nit de contes al Palau, i el CEIC Alfons el Vell ens ha preparat el 22è Homenatge a la Paraula amb l’obra Angoixa, de Mariano Lloret

 

Fidel a cada convocatòria, el dijous la Ruta del Destapa’t ens oferirà la seua tapa literària.

 

I l’acte central de la setmana, el Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia, tindrà lloc el divendres 23 i anirà acompanyat de l’obra Els dies i les dones, de les valencianes Sis Veus.

 

Gandia Ciutat Literària.

Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB)

 

 

PROGRAMA

Del divendres 16 al dissabte 24
Passeig Germanies, front la Casa de Cultura
LITERATURA AL CARRER. Una nova Fira del llibre, on podrem adquirir exemplars de tots els gèneres i per a tots els públics.
Horari: Dilluns a Divendres: de 16.30 a 19.30 h/Dissabtes: de 10 a 14 i de 17 a 20 h/Diumenge: de 10.30 a 14 h
Organitza: Departament de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia

 

Divendres 16
19.30 h – Museu Faller
Homenatge al Tirant lo Blanc. Lectura infantil col•lectiva de fragments del Tirant, a càrrec de les falleres majors, reines i presidents infantils, Cort d’honor i convidats especials.
La Federació de Falles i el Museu Faller de Gandia obsequiaran els participants amb el llibre editat per a l’ocasió: Pintant lo Blanc, una edició adaptada per Pau Plana, amb il•lustracions originals de Diego Mestre.
Organitza: Federació de Falles de Gandia

 

Dissabte 17
11.00 h – Carrers de Gandia
Un passeig per les lletres clàssiques i contemporànies. Ruta literària per a tots els públics. Un recorregut a peu, on coneixerem, de manera dinàmica, autors i autores des de l’Edat Mitjana fins als nostres dies, i on comprovarem la relació amb la ciutat i la comarca. Durada: 2 h 15 min / Punt de trobada: Passarel•la del riu Serpis, Parc Ausiàs March. Places limitades. Inscripció prèvia en: info@lailleta.com (activitat gratuïta).

20.00 h – Palau Ducal, Saló de Corones
Quattrocento. Música i dansa del segle xv en la corona d’Aragó. Concert de Capella dels Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner.
Entrada lliure, fins a completar l’aforament.

 

Dilluns 19
20.00 h – Casa de Cultura Marqués González de Quirós
El Dolçainer Prodigiós. Lectura dramatitzada, amb música incidental en directe, de la versió valenciana, lliure i versificada, del conte clàssic El flautista d’Hamelim. Text de Santiago Diaz i Cano. Música de Ximo Cano. Rapsodes: Irene Verdú (dolçainer), Anna Canet (comte), Maria Martínez (poble) i l’autor mateix (narrador). Interpretació musical a càrrec del Quintet Incidental: Cristina Mahiques Fuster (flauta), Toni Lloret Zaragozí (oboè), Inés Martínez Vidal (fagot), Àngela Fuster Ballester (clarinet), Joaquim Cano Sais (trompa).
Col•labora: Saforíssims SL

 

Dimarts 20
19.30 h – Biblioteca Central
Tot entra en el pes. Presentació i tertúlia literària sobre el darrer treball del periodista i escriptor, Toni Mollà: un dietari on l’autor hi descriu els canvis viscuts en el seu entorn personal, però també cultural, cívic o polític, el repàs calidoscòpic d’una dècada que consolida Mollà com un crític i original observador de la vida pública. Amb Ferran Garcia-Oliver, historiador i escriptor, Manolo Gil, editor, i l’autor Toni Mollà.

19 i 22.30 h – Teatre Serrano, sala B
El taller d’escriptura (L’atelier, França 2017). Cine Pot. VOSE. Direcció: Laurent Cantet. No recomanada menors de 12 anys.
Un grup d’adolescents participen en un taller d’escriptura organitzat per la famosa novel•lista Olivia Dejazet amb l’objectiu d’escriure una ficció conjunta. Els joves que hi participen són un fidel reflex de la societat francesa multicultural i diversa.
Entrada: 4€ normal i 3€ reduïda. Venda anticipada a la Casa de la Cultura o www.instanticket.es

 

Dimecres 21
19.30 h – Biblioteca Central, sala d’actes
Joan Fuster i la (seua) poesia. Una aproximació a l’obra poètica de l’escriptor valencià, a partir dels llibres de Salvador Ortells: Veure dins els versos: la poesia de Joan Fuster (PUV, 2018), Poemes inèdits de Joan Fuster (Institut Alfons el Magnànim, 2018) i Joan Fuster recitable (Edicions 96, 2016). A càrrec de Salvador Ortells, escriptor, i Jose Manuel Prieto, periodista i poeta. Es clourà l’acte amb un recital de textos poètics, a càrrec de Maria Josep Escrivà i Josep Vicent Cabrera.
Organitza: Saforíssims SL

 

Dijous 22
18.00 h – Biblioteca Juvenil
Encontre amb Raquel Ricart. Una suggestiva trobada amb l’escriptora valenciana, on podrem conversar sobre els seus darrers llibres de narrativa juvenil: El quadern d’Àngela, En les mars perdudes o El ciutadà perfecte.

 

19.30 h – Teatre Serrano
Passos Lleugers. Espectacle teatral, a càrrec de Crit companyia de Teatre, basat en l’obra literària de Dacia Maraini, com a eina de promoció de la igualtat entre homes i dones, que consisteix en l’espectacle teatral, un debat amb el públic, un llibre i una campanya d’Amnistia Internacional.
Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia

 

A partir de les 20.30 h – Centre Històric-Raval i Prado
Destapa’t amb la literatura. En la Ruta del Destapa’t, podrem degustar tapes inspirades en els nostres clàssics.
Locals que hi participen: Blanc i Negre, Casa Sanchis (La Tulipa), El Colmadito, El Raconet de Pere, Esquina Sur, Gran Torino, La Llimera, La Moreria del Raval, La Pureta, Lateral, London Sky, Mercat Bar, Plaza i Visconti

 

Divendres 23
20.00 h – Teatre Serrano
Lliurament dels PREMIS LITERARIS CIUTAT DE GANDIA 2018
LVI Premi Ausiàs March de Poesia, XL Premi Joanot Martorell de Narrativa i II Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària. A continuació, estrena d’Els dies i les dones, un espectacle de les valencianes Sis Veus (Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez i Patxi Ferrer), on la música tradicional i la poesia es retroben.

 

Dissabte 24
19.00 h – Palau Ducal
VII Nit de Contes al Palau. Selecció de relats d’Esther Climent i de Juli Capilla, llegits per l’autora i l’autor. Lectura de microrelats premiats en el concurs Tirantianes, coordinat per la professora Mercé Morell, a càrrec d’Héctor Burguera Aguilar, Raluca Folescu, Carla Boronat Castelló, Lara Bronchal Talens, Pau Samblás Torres, Carola Giménez Arribas i Carlos Herrera Saíz, alumnes de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia. Tot amb l’acompanyament musical del Quintet de Metalls Al Vent. Presenta i coordina l’acte: Rafa Gomar
Col•labora: Saforíssims SL

 

Diumenge 25
19.00 h – Teatre Serrano —
XXII Homenatge a la Paraula. Representació de l’obra Angoixa, de Mariano Lloret.
Entrada: 5€ (s’hi inclou l’obsequi del llibre editat per a l’ocasió). Venda d’entrades: taquilla del teatre.
Organitza: CEIC Alfons el Vell

 

Divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre
4a TROBADA DE PROFESSORAT DE VALENCIÀ
“Referents femenins a l’aula”
Centre social d’Altea
Informació i programa complet en: www.trobadaprofessorat.org
Organitza: Fundació Bromera / trobada@fundaciobromera.org / Tel. 962 459 704

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies