Bellreguard, primer municipi de la Safor que tindrà wifi gratuït d’alta velocitat en la via pública

– El municipi és l’únic de la comarca que ha entrat en el programa europeu WiFi4EU, que permetrà a l’Ajuntament instal•lar punts de connexió d’almenys 30 mb front al màxim de 256k permés actualment
– Àlex Ruiz: “L’Ajuntament es posa al capdavant de les polítiques públiques per garantir un accés gratuït, universal i de qualitat a les tecnologies de la informació”

 

 

Nota de Premsa
Bellreguard, 11 d’desembre de 2018. Bellreguard va a poder donar un bot de qualitat en els seus serveis d’internet gratuït en al via pública, gràcies a que la Comissió Europea ha inclòs la proposta presentada per l’Ajuntament entre les seleccionades per a implantar el programa anomenat WiFi4EU. És l’únic municipi de la Safor que s’ha integrat en aquest programa, del que participaran 2.800 poblacions de tota Europa (224 de l’Estat espanyol i 17 de la Comunitat Valenciana).

 

La selecció de Bellreguard en el programa europeu suposa que serà el primer municipi de la comarca que podrà instal•lar punts wifi d’alta velocitat en carrers o places. Serveis amb una capacitat mínima de 30 mb, quan actualment la capacitat d’aquest tipus de connexions està restringida a l’Estat a una velocitat molt menor, de 256k, clarament insuficient per a les actuals necessitats d’utilització de la xarxa. Per a poder crear els nous punts de connexió gratuïta d’alta velocitat, Bellreguard, igual que la resta de municipis seleccionats, comptarà amb una subvenció europea de 15.000 euros. Ara s’haurà de definir els llocs concrets on instal•lar els punts de connexió i fer realitat, així, aquesta millora que “posa a Bellreguard al capdavant de les polítiques públiques per garantir l’accés gratuït, universal i de qualitat a les tecnologies de la comunicació”, en paraules de l’alcalde i responsable de l’àrea de Govern Obert, Àlex Ruiz. El primer edil ha volgut també expressar l’agraïment de la Corporació al departament municipal d’Informàtica, que va treballar i tramitar el projecte que finalment ha estat seleccionat per la Comissió Europea.

 

La capacitat màxima de 256k és el límit que anys enrere va imposar la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (actualment integrada en la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència). Ara, Bellreguard podrà multiplicar eixa velocitat emparant-se en les noves directives europees, que estableixen el Codi Europeu de les Comunicacions Electròniques i l’Organisme de Reguladors Europeus de les Comunicacions amb l’objectiu de garantir un accés més ràpid a l’espectre radioelèctric i fomentar la inversió en xarxes d’alta velocitat i d’alta qualitat en tota la Unió Europea.

 

Fins ara, els ajuntaments només poden oferir wifi gratuït de més de 256k en l’interior de les instal•lacions municipals, però no en la via pública.
-.-.-.-.-.-

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies