Gandia posa en marxa el dispositiu especial de Seguretat de Nadal

• La mesura centrarà a la vigilància de les zones comercials i espais on es produeixen concentracions de gent

• 52 efectius de la Policia Local a més d’agents de la Policia Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil formaran part del dispositiu diàriament

• El Pacte d’Estat contra a Violència de Gènere destina un ajuda de 30.000 € a l’Ajuntament de Gandia per posar en marxa activitats i iniciatives de prevenció, detecció i actuació contra la violència de gènere

Planol REcinta Firal

 

Nota de Premsa

Gandia 12 de desembre 2018.- La regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez i la vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, han comparegut en roda de premsa per valorar el resultat de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar ahir a l’Ajuntament de Gandia. Una Junta de Seguretat que va estar presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i on també van participar el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio; el subdelegat de govern, José Roberto González; el Comissari Provincial, el comissari en cap de la Policia Nacional, i altres membres representants dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, com són la Guàrdia Civil i la unitat adscrita a la Policia Autonòmica.

 

En primer punt de l’ordre del dia era el dispositiu especial per a la campanya de Nadal i Reis, especialment enfocat a la vigilància de les zones comercials i altres on es produeixen concentracions de gent. Durant la trobada es va establir un sistema de coordinació amb la màxima cooperació entre les diferents forces de seguretat.

 

«Com ja hem fet en els últims anys durant aquesta legislatura, potenciem les reunions, d’una banda, entre Policia Nacional i Policia Local, per intensificar la presència policial als carrers de la ciutat i, d’altra banda, amb la Guàrdia Civil pel control dels accessos des de les carreteres» va declarar Àngels Pérez, que ha informat que aquest dispositiu està en marxa des de la segona quinzena de novembre. Durant aquest temps s’han mantingut reunions setmanals de coordinació «per augmentar la presència policial i millorar la seguretat als carrers de la ciutat».

 

D’aquesta manera, s’ha acordat que els dos cossos, realitzen patrullatge per la zona centre durant el matí i la vesprada, a més de reforçar la presència dels caps de setmana que és quan hi ha més afluència de persones. També hi haurà presència alternativa de Policia Nacional i Local en els centres comercials, Plaza Mayor, Carrefour, La Vital i Parc Myo.

 

Un altre dels aspectes que s’ha acordat és que en cada canvi de torn, els responsables del servei, tant de Policia Nacional i Local, contactaran entre ells per tenir una comunicació més fluida davant de qualsevol incidència.

 

Pel que fa a la zona centre i donat el nivell d’alerta establert des del Govern Central, es continuarà amb el mateix protocol de prevenció i protecció i per això, es reprendrà la instal•lació de dispositius de seguretat com ara blocs de ciment, vehicles policials, tanques o pivots.

 

El dispositiu de la Policia Local, ha informat Pérez, estarà integrat per 52 efectius treballant diàriament als carrers de la ciutat. La Policia Nacional disposarà dels seus efectius que enguany patrullaran també a peu, a més de comptar amb el GOR (Grup Operatiu Resposta), Policia Judicial de forma permanent, controlant diàriament i de paisà dels carrers per evitar furts.

 

D’altra banda, la Policia Autonòmica estarà donant suport i col•laborant amb la Policia Local i Nacional en tots aquells llocs on es concentren un nombre elevat de persones.

La Guàrdia Civil també estarà pendent dels controls d’accessos a la ciutat, tant des de carretera, on es controlen especialment els vehicles pesants, així com el ferri, on està fent-se un doble filtre per controlar, vehicles i els passatgers amb la col•laboració de la Policia Nacional.

Un altre punt de l’ordre del dia abordat va ser la campanya de cítrics, on la Guàrdia Civil juntament amb la Policia Nacional realitzaran el control en els magatzems i les peladores per controlar els possibles casos de fruita robada.

 

Durant la trobada, el delegat del Govern va insistir en la importància de treballar de manera coordinada en la seguretat en l’àmbit rural i donar més protagonisme a les Juntes Locals en el sector rural, per la seua importància i va incidir en la coordinació entre tots els efectius per garantir la seguretat de totes les persones.

Tota aquesta tasca de prevenció ha donat els seus fruits, ha informat Joan Carles Fulgencio, «les infraccions penals han disminuït a Gandia un 0,56% en relació al mateix període de l’any anterior» i va apostar per «no abaixar la guàrdia per continuar amb aquesta tendència «alhora que ha destacat» l’excel•lent tasca de coordinació desenvolupada».

 

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha recordat que des de l’inici de la legislatura, es va establir com a punt fix en l’ordre del dia, el seguiment del Protocol de Violència de Gènere. Una decisió que la vicealcaldessa va qualificar de «molt satisfactòria» pels resultats que s’han obtingut i el reconeixement i suport dels membres de la Junta de Seguretat.

 

Carla Mercé, la Cap de Coordinació Autonòmica de violència de Gènere, va valorar les dades que la Secretaria d’Estat posseeix de la ciutat. Es va informar que des de l’inici de l’any s’han incrementat els casos en 13, una xifra que Mercé va atribuir al treball de conscienciació i de suport que s’està realitzant des del Departament d’Igualtat amb les víctimes d’aquest tipus de violència.

 

La vicealcaldessa també ha recordat que fa mesos es va signar el conveni amb la Generalitat Valenciana per a la intermovilitat administrativa, destinat a les empleades públiques que han patit violència de gènere. Ara, a aquesta mesura també s’ha sumat el Govern Central raó per la qual el consistori se sumarà a la iniciativa i formalitzarà un nou acord.

 

Finalment, Milvaques va informar que el Ministeri, a través de la Secretaria d’Estat de la Igualtat, ha desenvolupat els fons que hi ha dins del Pacte d’Estat contra a Violència de Gènere dels que a l’Ajuntament de Gandia li correspondran més de 30.000 € que seran destinats a posar en marxa activitats i iniciatives de prevenció, detecció i actuació contra la violència de gènere.

«Estem molt satisfets, ja que el pressupost és ajustat i amb aquest ajut podrem seguir treballant en la línia d’ajudar les dones que pateixen aquesta xacra» va finalitzar Milvaques.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre y defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies