S’amplia l’horari d’atenció per a sol•licitar el vot dels estrangers

• La data màxima de presentació de sol•licituds és el dia 30 de gener per als europeus (poden votar a les eleccions europees i municipals)
• I el 15 de gener per a nacionalitats de països amb conveni (només poden exercir dret a vot als comicis municipals).
• L’Ajuntament ampliarà l’horari de la vesprada de l’Oficina d’Informació (planta baixa), que obrirà de 16,30 a 20,30 h del 7 al 11 i el 14 i 15 de gener, més l’horari habitual.

 

Nota de Premsa

Gandia 4 de gener de 2019.- Tal i com ja va informar el regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, respecte de les eleccions municipals, autonòmiques i europees del proper 26 de maig, hi podran votar tots els residents espanyols de la ciutat de Gandia inscrits al padró abans del 31 de desembre de 2018 i majors de 18 anys.

 

En el cas de residents europeus i de països amb acord podran votar únicament si han fet la sol•licitud de vot en altres ocasions, o han emplenat el formulari que facilita l’INE expressant la seua voluntat de vot en els darrers mesos. Aquest formulari poden emplenar-lo i presentar-lo en la Seu electrònica de l’INE amb Certificat de firma digital, o bé acudint personalment a l’Ajuntament de Gandia.

 

La data màxima de presentació es el dia 30 de gener de 2019 per als europeus i el 15 de gener de 2019 per a nacionalitats de països amb conveni.

 

Però, com a novetat, i per tal de facilitar al ciutadans la possibilitat de demanar el vot, l’Ajuntament ampliarà l’horari de la vesprada de l’Oficina d’Informació situada a la plaça Major, 1 (planta baixa), que obrirà de 16,30 a 20,30 del 7 al 11 i el,14 i 15 de gener, més l’horari habitual.

 

Cal tenir en compte que els europeus poden votar a les eleccions municipals i a les europees, i els habitants de països amb convenis únicament podran votar en les municipals.

 

Recordar també que els països amb conveni són: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago. Aquests residents han d’acomplir els següents requisits per poder demanar la intenció de vot:
A. Estar en possessió de l’autorització de la residència en Espanya.
B. Haver residit legalment en Espanya el temps exigit en el corresponent Acord (tres anys el dia de la votació per als nacionals de Noruega i cinc anys per a la resta de les nacionalitats).

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies