El doctor Paricio inicia el VII cicle de conferències La Ciència III Mil•leni organitzat pel CEIC Alfons el Vell

La lactància, les noves tecnologies, les probabilitats i la radiació còsmica i les taxes d’inducció de càncer seran els temes tractats en esta setena edició d’este cicle de xerrades sobre ciència i tecnologia a la Safor. Les conferències tindran lloc els divendres 11, 18, 25 de gener i 1 de febrer a les 19.30 h a la Casa de Cultura. L’entrada és gratuïta.

 

 

Nota de Premsa
El CEIC Alfons el Vell ha organitzat una vegada més el cicle de conferències La Ciència III Mil•leni amb la intenció d’apropar les veus més expertes en alguns dels aspectes científics que més interés desperten a hores d’ara entre la ciutadania. El cicle s’iniciarà este divendres 11 de gener de la mà del doctor en medicina i pediatra Jose María Paricio, qui realitzarà una defensa de la lactància materna en la conferència Història de la cultura de la lactància. Sabrem el que ha durat la lactància al llarg de la història i com i per què tots els intents anteriors al segle XIX d’alimentar lactants amb llet diferent de la de dona van fracassar estrepitosament, ja que abocaven a la seva mort precoç. Finalment veurem com aquesta cultura és fràgil i susceptible de perdre per diferents motius, entre els quals destaquen els interessos comercials de les multinacionals de l’alimentació infantil i el desinterès de responsables i institucions sanitàries.

 

L’informàtic i analista de la Universitat Jaume I de Castelló, Ricardo Bonillo ens parlarà el pròxim 18 de gener de la Ubiqüitat de la tecnologia. La tecnologia és a tot arreu i amb ella han canviat tots i cadascun dels aspectes de la nostra vida diària, de com ens relacionem, de com aprenem, de com sentim i, el que és més d’important, de com percebem aquest futur que està cada vegada més pròxim. Durant aquest viatge pel món de la tecnologia destacarem quins són i seran aquests punts d’impacte i els perills que en alguns casos comporten dins d’una societat cada vegada més connectada i plural.

 

Com de probable és que ens toque la loteria o que tinguem família? És el que intentarà demostrar Paco Montes catedràtic del Departament d’Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València en la xerrada que oferirà el 25 de gener. Abans de resoldre la incògnita, Montes explicarà com un jugador i dos matemàtics estan en l’origen de la probabilitat com a ciència moderna. Sense oblidar que des què el món és món la gent jugava i s’inquietava de no saber quina cara mostraria aquell dau primitiu que li deien taba.

 

Per últim, l’1 de febrer Gurmesindo Verdú, catedràtic del Departament d’Enginyeria Química i Nuclear de la UPV, diplomat en Diploma d’enginyeria industrial i fundador de l’Institut de Seguretat Industrial de Radiofísica Ambiental tractarà sobre les forces fonamentals de la radiació còsmica. També ens parlarà de la radiació clàssica (alfa,beta, gamma) i la no clàssica (neutrons, muons, pions, ..). S’estudiarà quines són les dosis que es poden rebre en l’espai, tant nosaltres com els components electrònics. S’introduirà la reflexió d’Enrico Fermi, estem sols a l’univers ? Abordarem les possibilitats que tenim d’anar a Mart i arribar en perfectes condicions de salut. I el que és més important les taxes d’inducció de càncer per la radiació depenent del sexe i edat.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies