El projecte del bulevard de la platja de Gandia estarà finalitzat a l’estiu de 2020 Reci

• L’ens provincial invertirà 2,5 milions d’euros en el projecte que millorarà la imatge de la platja a més d’augmentar la seguretat dels vianants, ciclistes i conductors

• La iniciativa preveu noves zones verdes, dos carrils per sentit i la posada en marxa d’un carril ciclista en els dos quilòmetres compresos entre el carrer Ribera Baixa fins a la rotonda del carrer Illes Canàries

 

Nota de Premsa

Gandia 10 de gener 2019.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel director general d’Urbanisme, Vicent Mascarell i el regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, han comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar que la Diputació de València ja ha publicat en la plataforma de contractació de l’Estat la licitació del bulevard de la platja de Gandia que substituirà el traçat existent de l’antiga Natzaret-Oliva. L’ens provincial invertirà 2,5 milions d’euros en el projecte que millorarà la imatge de la platja en un tram de dos quilòmetres, a més d’augmentar la seguretat dels vianants, ciclistes i conductors al mateix temps que es generen noves zones verdes i es posa en marxa un carril ciclista.

 

D’aquesta manera, un dels punts de la ciutat amb més circulació i risc per als vianants i ciclistes, es convertirà en un bulevard enjardinat millorarà visualment la zona. El projecte també contempla la renovació de l’enllumenat així com la instal•lació de mobiliari urbà a les zones de vianants.

 

La zona d’actuació afectarà el tram comprés entre el carrer Ribera Baixa fins a la rotonda del carrer Illes Canàries. Es passarà dels dos carrils de circulació a quatre (2 per sentit) separats per una mitjana i s’introduiran interseccions que ajudaran a millorar el trànsit, els accessos i descongestionar la via. Un altre dels aspectes que inclou el projecte és la posada en marxa d’un carril ciclista per donar seguretat als centenars d’usuaris d’aquest mitjà de transport que utilitzen la carretera i s’instal•laran passos de vianants amb el que es millora la seguretat.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha remarcat la gestió de la Diputació de València i l’estreta col•laboració que s’ha mantingut amb el consistori per possibilitar el projecte. «Va ser una de les últimes gestions que vaig realitzar sent Diputada Provincial. Compartíem l’objectiu d’augmentar la seguretat i millorar la connexió amb la urbanització de Kentucky (amb els veïns s’ha consensuat l’obra alhora que s’han incorporat peticions dels mateixos residents a la zona) i la futura zona d’equipaments. Un municipi turístic com Gandia no podia permetre que el nucli de la platja estigués partit per una carretera».

Morant ha destacat que la col•laboració ha arribat a tal punt que han estat el mateix departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia qui ha redactat i dibuixat el projecte.

 

Sobre la durada de l’obra, l’alcaldessa ha destacat que la previsió és que els treballs s’allarguen durant 12 mesos i comencen abans de l’estiu amb tota la feina prèvia, tot i que es detindrien durant els mesos de juliol i agost. D’aquesta manera, l’estiu de 2020 els treballs estarien finalitzats i es generaran prop de 30 llocs de treball.

Com a conclusió Morant ha afirmat que «no es tracta d’un anunci electoralista. És el fruit de la feina feta durant els últims 3 anys i que està pressupostada per la Diputació. És una mostra més de la filosofia de l’actual govern de comparéixer a anunciar les obres i iniciatives quan ja estan tancades i de no generar falses expectatives a la ciutadania que acaben generant frustració».

 

Per la seua banda, Xavier Ródenas va qualificar la mesura com una «bona notícia». «No es tracta de presentar fum sinó d’una realitat». El regidor ha destacat que «continuem regenerant espais que s’havien quedat estancats i recuperant zones per als ciutadans que podran ser gaudits en el dia a dia. En moltes ocasions, els marges de les ciutats no van ser finalitzats i ara els estem posant-los en valor implantant una forma amable i verd d’entendre la ciutat.

 

Vicent Mascarell va fer valdre «la feina d’aquests tres últims anys i el paper que va jugar l’alcaldessa quan era Diputada Provincial per aconseguir la signatura de l’acord» «Amb aquesta mesura, convertim una carretera en un carrer i esperem aconseguir en un futur que el vial passe a estar en l’òrbita d’aquest ajuntament per poder continuar treballant a la zona. Una zona que serà complementada amb la zona d’equipaments».

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies