El Pla de Dinamització de Marxuquera ha realitzat més de 220 activitats familiars

• El programa municipal va nàixer a principi de legislatura amb l’objectiu de dotar d’activitats el nou centre social i dinamitzar el barri.

• El president de la Junta de Districte, Xavi Ródenas, ha presentat la nova programació de febrer i març, que inclou el cicle Música al Terrat (Vi Blau i Clara Andrés), observació d’estels, tallers de fang, de trasvasaments, d’ocells hivernants, taula rodona sobre criança natural i respectuosa, excursió guiada al Morabit i a la Cova de les Mervalles…

 

Nota de Premsa

Gandia 7 de febrer de 2019.- El president de la Junta de Districte de Marxuquera, Xavi Ródenas, ha presentat aquest matí la nova programació d’activitats per als mesos de febrer i març del Pla de Dinamització de Marxuquera.

Ródenas ha aprofitat per destacar l’èxit del programa nascut a principis de la legislatura i que ha realitzat ja 220 activitats al centre social o als voltants de l’Ermita, familiars i gratuïtes en la seua majoria: “Des de la nova Junta de Districte ens vam marcar com a objectius dotar d’activitats al centre social i dinamitzar el barri. Fa quatre anys ens vam trobar un centre social que va costar més d’1’5 milions d’€, però que estava buit de continguts, sense utilitat. Hem posat un conserge al matí i a la vesprada, que ha permés que l’utilitzen per a les seues activitats 7 col•lectius del barri. A més a més, amb recursos propis de la junta de districte vam engegar el Pla de Dinamització de Marxuquera, amb activitats familiars per a dinamitzar el barri i atraure visitants”, ha explicat.

El regidor de Més Gandia també ha destacat que, amb recursos propis, s’ha creat al centre social l’espai de criança natural, que ha sigut un èxit i uqe, més enllà de les activitats que s’hi realitzen, està sent molt utilitzat pel veïnat. És l’únic centre social de Gandia que disposa d’aquest espai.

 

Programació gener-febrer

Una de les activitats ja consolidades són les observacions d’estels, que organitza el Col•lectiu Astronomia de la Safor, al Terrat del centre social de Marxuquera. Tindran lloc els dies 8 de febrer, 1 i 28 de març, a les 20 h i cal confirmar telefònicament, telefonant al centre el mateix dia.

 

El Cicle Música al Terrat (del centre social) portarà els concerts de Vi Blau (diumenge 10 de febrer) i Clara Andrés (diumenge 10 de març), a les 12 h, amb entrada lliure. “El cicle ha resultat un èxit i ja hi han passat molts grups de la comarca i el País Valencià, guanyant-se un espai propi dins el panorama de la música en valencià. Per això, ens agradaria que perdurara en el temps”.

 

Empar Faus impartirà els taller de fang al centre social, el dissabte 16 de febrer, a les 17.30 h.

El dissabte 2 de març, a les 17.30 h, a l’espai criança natural del centre social, i haurà un taller de transvassaments, a càrrec de Niu de Llavors.

Un altre taller, el d’ocells hivernants, el realitzarà Pau Lucio el dissabte 9 de març, a les 10 h, al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell, dins les activitats de l’agenda XiveGa’t. El preu és de 5 €.

 

Niu de Llavors proposa una taula rodona sobre criança natural i respectuosa el dissabte 23 de març, a les 20 h, al centre social.

 

Finalment, el dissabte 30 de març, a les 10 h, hi haurà una excursió guiada per un arqueòleg, des del centre social, al Morabit i a la Cova de les Meravelles. S’emmarca dins les activitats de l’agenda XiveGa’t i el preu és de 3 €.

 

Finalment, Ródenas ha recordat que ell personalment atèn el veïnat els dijous, de 19 a 21 h, al Centre Social de Marxuquera.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies