Renovades la totalitat de les bases i les bicicletes de Saforbici

• La modernització del servei, amb 45 bases per mòduls, d’ancoratge òptic, i més de 220 bicis noves al carrer, demostra que els sistema és més útil i sofreix menys desperfectes. Les bicis anteriors que estiguen en bon estat seran donades a una ONG per a xiquets i xiquetes que les necessiten.

• El nombre d’usuaris augmenta, sobretot pel que fa als abonaments setmanals i diaris. L’estiu passat se’n va duplicar l’ús respecte a l’any anterior.

• Xavi Ródenas: “Vam heretar un servei al•legal, desastrós, abandonat, amb la majoria de bicicletes i bases trencades. Que costava 45.000 € al mes. Però hem aconseguit municipalitzar-lo, amb una nova contracta, legal, que vincula el cost gratuït del servei per a l’Ajuntament a l’explotació de la publicitat en Mupis i bicis. Un sistema més modern, útil, que ha renovat les bases i les bicis”.

 

Nota de Premsa

Gandia 19 de febrer de 2019.- El regidor de Gestió Responsable del Territori, que inclou la Mobilitat Sostenible, Xavi Ródenas, ha informat aquest matí que ja està en ple funcionament el nou servei de Saforbici, amb totes les bases i bicicletes renovades (durant el darrer any ha conviscut un sistema mixt, on encara s’hi trobaven les bicicletes i bases d’ancoratge mecànic). A hores d’ara, les 45 bases en funcionament són d’ancoratge òptic. “S’ha demostrat que el nou sistema és molt més útil i amb menys avaries. El vandalisme no era tan alt com s’atribuïa. Ja que els desperfectes en bona part es produïen pel sistema d’ancoratge, molt violent, que feia malbé bases i bicis. També es reparen amb més facilitat. Tenim al carrer més de 220 bicis noves. I amb les velles, que es troben en bon estat, estem tancant una acord amb una ONG perquè siguen utilitzades per xiquetes i xiquets que no poden optar a tindre’n una”, ha explicat Ródenas.
El regidor de Més Gandia també ha assegurat que el nombre d’usuaris està augmentant, sobretot pel que fa als abonaments diaris i setmanals, que es poden realitzar d’una forma autònoma a les bases mateix. No en va, el darrer estiu es va duplicar l’ús respecte a l’any anterior. En aquest sentit, s’ha compromés a treballar en fer públic periòdicament el nombre d’usuaris, a l’igual que es fa amb altres serveis, com ara el de recollida d’animals abandonats. I ha reconegut que el següent estadi és arribar a les 500 bicicletes als carrer, tal i com té pendent d’acomplir l’empresa Saforbici.

 

Es tanca un cicle
El regidor de Mobilitat Sostenible ha recordat l’esforç per aconseguir arribar a modernitzar el servei, que ha centrat bona part de les crítiques del PP, “a pesar de ser els culpables d’haver-nos deixat en herència un sistema desastrós, al•legal, i que ens costava 45.000 € mensuals a la ciutadania. Hi tenia 14 persones en nòmina, però en realitat només hi havia 4 treballadors prestant servei, la resta no se sabia el que hi feien. En traure un contracte menor, vam aconseguir contractar a 3 persones i reduir el cost mensual fins als 15.000 €”. Finalment, fa 1 i mig aproximadament, el govern local va municipalitzar el servei, va traure una licitació, “que el PP va ser incapaç de fer, perquè l’Ajuntament estava arruïnat i era més fàcil derivar la gestió a l’empresa pública”. I es va aconseguir arribar al vertader cost zero, ja que es vinculava la gestió del servei a l’explotació per part de la nova empresa de la publicitat dels Mupis i les bicicletes. “El licitador es va comprometre a actualitzar i modernitzar el servei destrossat, fent-lo més hàbil i útil”, ha conclòs.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies