Dos cartells recreen en època medieval el castell de Bairén i el pont vell d’Oliva

• Obra de Vicent Almar, mostren la recreació de dos enclavaments emblemàtics del nostre patrimoni cultural.

• S’han imprès un total de 1.000 unitats de cada model que, pel seu valor cultural, seran entregats en col•legis, oficines de turisme i hotels, entre altres llocs. Les persones interessades a aconseguir un cartell poden posar-se en contacte amb el CEIC Alfons el Vell en horari laboral.

 

Nota de Premsa

Gandia 5 de març de 2019.- Els regidors de Gestió Responsable del Territori (Patrimoni) i de Cultura, Xavier Ródenas i Joan Muñoz, respectivament, acompanyats pel director del CEIC Alfons el Vell, Lluis Miret, han presentat hui davant els mitjans de comunicació els nous cartells que mostren una recreació de com eren en època medieval dos enclavaments emblemàtics del patrimoni de Gandia: el castell de Bairén i el pont vell d’Oliva.

Les recreacions són obra de l’artista multidisciplinar Vicent Almar, que ha comptat amb l’assessorament de arqueòlegs i historiadors per a dur a terme el seu treball creatiu. Hi apareix el castell de Bairén amb una doble torre, possiblement la que va donar origen a l’escut de la nostra ciutat. Per la seua part, en el del pont vell d’Oliva es veu la ciutat emmurallada. Destaca la realitat de les textures dels murs. La idea va sorgir després del curt d’animació “1510”, que va crear Almar amb motiu de l’Any Borja. “És un exercici d’imaginació, perquè no seria exactament així, però és un treball que s’ha realitzat envoltat d’experts en patrimoni. Ha sigut un èxit, perquè al final, estem comunicant valors positius i la capacitat d’estimar el que érem per a valorar el que som ara”. Així mateix, el regidor de Patrimoni ha al•ludit a la necessària col•laboració entre departaments per a tirar avant aquests projectes a causa de la falta de recursos econòmics: “el que hem hagut de fer per necessitat, hauria de ser una forma normal de treballar a l’ajuntament; al final no hi ha fronteres i en aquest sentit, aquest govern des del principi ha entès la política com una col•laboració entre totes les parts”.

Joan Muñoz ha felicitat a Vicent Almar pels dos treballs magnífics i a Ródenas “per les idees que ens encoratgen i ens fan tirar avant”.

Així mateix, Lluis Miret, ha assenyalat que des d’una institució com el CEIC Alfons el Vell, “tot el que siga posar en valor el patrimoni de Gandia, comptarà amb la nostra ajuda”.

S’han imprès 1.000 exemplars de cada recreació. Aquesta mateixa setmana seran entregats 20 cartells (deu de cada) als directors dels col•legis de Gandia. La ciutadania pot acostar-se al CEIC Alfons el Vell en horari laboral per a recollir-los de manera gratuïta. “És un detall molt bonic per a poder complimentar a la gent que ens visita a Gandia”, ha afegit el regidor de Cultura. En aquest sentit, també s’ha pensat repartir-ne en hotels i oficines de turisme.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies