El barri de Roís de Corella acull la tercera edició de Cultur Pop

• Dissabte que ve 23 de març a partir de les 11 hores tindrà lloc la primera activitat: la Gran Festa de la Colla d’À Punt al Centre Cívic de la barriada situat al parc del País Valencià.

• El centre cívic Roís de Corella es converteix en un espai intergeneracional amb activitats i serveis per a totes les edats. Comptarà amb una sala multiusos, una sala saludable i ludoteca.

• Les antigues instal•lacions esportives acolliran ara les activitats que es venien desenvolupant en el centre social del carrer Ciutat Laval. Es manté l’ús esportiu i lúdic de la piscina, que obrirà l’1 de juny

Nota de Premsa

Gandia 21 de març de 2019.- Aquest matí han comparegut davant els mitjans de comunicació les regidores de Sanitat Pública, Liduvina Gil, d’Esports, Lydia Morant, i de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant, per a presentar les activitats culturals i d’oci gratuïtes, que se celebraran en el centre cívic Roís de Corella amb la celebració de la tercera edició de Cultur Pop. D’aquesta manera, les activitats de la Junta de Districte que es venien desenvolupant en el centre social de Roís de Corella del carrer Ciutat Laval, es traslladen a aquest espai del Parc del País Valencià, abans utilitzat com a complex esportiu.

 

Centre intergeneracional
El centre cívic es converteix així en un espai sociocultural i intergeneracional, donant cabuda a múltiples activitats destinades a totes les edats. “Amb aquest trasllat s’ha buscat reutilitzar les instal•lacions de l’anterior centre esportiu, dinamitzar el barri, crear diferents punts de trobada i diversificar l’oferta associativa”, ha comentat Liduvina Gil.

El centre cívic compta amb tres sales diferenciades:
– Sala multiusos, per a projeccions, tallers, reunions, associacionisme i activitats per a joves.
– Sala lúdica: infantil, espai de criança i punt de trobada familiar.
– Sala saludable, amb activitats de psicomotricitat, relax i benestar social.

 

La sala multiusos i els jardins acolliran les activitats dedicades a la joventut. El centre cívic compta amb zona Wi-Fi. També servirà per a ampliar les activitats dels centres de convivència de majors, pal•liant les llistes d’espera en ioga, gimnàstica passiva, ball avançat, ball amb coreografia, marxa nòrdica, pilates o zumba.
Entre els cursos previstos destaquen el de castellà per a migrants, noves tecnologies, reforç escolar a les vesprades, manualitats i xarxes socials.

 

Ludoteca i activitats infantils
Gil ha destacat que “de dilluns a divendres tenim un espai de ludoteca per a xiquets d’1 a 3 anys on poden compartir jocs d’estimulació i experimentació en companyia de les seues mares i pares. És el que anomenem la Porta Menuda, un espai de convivència per als més xicotets i les seues famílies”. A les vesprades, també funcionarà el Casal Infantil, un espai de trobada, de relació i participació on, mitjançant jocs i joguets, es proporcionen accions encaminades a l’educació integral activa i creativa dels xiquets i xiquetes.
Tota l’oferta de tallers i activitats començarà el dia 1 d’abril, encara que dissabte que ve 23 de març, el centre cívic Roís de Corella serà el lloc triat per a la celebració de la Cultur Pop, que l’any passat va tindre lloc en el passeig de les Germaníes. La programació contempla un esdeveniment mensual des de març fins a juny.
Aquestes activitats infantils són gratuïtes. El dissabte, 23 de març, d’11 a 20 hores tindrà lloc la Gran Festa de la Colla d’ À Punt. Es repartirà suc de taronja als assistents. A la vesprada, cançons, màgia, discoteca mòbil i xocolatada.

El 12 d’abril a les 17.30 hores actuen Lore i el colors perduts.

 

El 17 de maig a les 17.30 hores els més xicotets podran cantar i ballar amb Color Band.
L’última cita de la programació de la Cultur Pop serà l’1 de juny. A les 17 hores començarà la “Aventura medieval”, teatre de carrer itinerant.

Espai per a joves
Per part seua, Laura Morant ha comentat que “és un plaer comptar amb un espai en el qual es podran realitzar totes aquelles activitats d’educació no formal i continuar fent activitats que ja es realitzaven en centres socials, però ara en instal•lacions més àmplies per a la joventut i , el més important, de manera gratuïta”. Entre altres, figuren: jocs de taula, jocs de rol, taller de *batucada i videojocs. “Des del departament de Joventut, juntament amb el Colsell dels Joves, tractem de promoure un oci alternatiu a la festa i a l’alcohol”, ha posat l’accent la regidora, qui ha recordat l’èxit de Nocturnea entre els joves.

Així mateix, Lydia Morant ha centrat la seua intervenció a explicar la gestió de la piscina que “mantindrà el seu paper esportiu i lúdic”. A l’ésser una piscina descoberta, la programació està prevista que comence el dissabte 1 de juny. Durant tot aquest mes només hi haurà servei vespertí, de 15.30 a 20 hores. Quan comencen les vacances escolars el servei passarà a ser de 12 a 20 hores. Està previst que abans i després d’aquest horari, hi haja cursos de natació i aquagym. Els preus d’aquests cursos i abonaments estan establits segons l’ordenança municipal vigent.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies