Gandia aprova el II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes

• S’ha elaborat a partir del primer document de 2013, apliant-lo i actualitzant-lo, per als anys 2019-2022. Parteix des de la perspectiva de gènere, on s’estudiaran les diferents àrees i òrgans que componen el municipi. Una guia per tal d’executar una sèrie d’accions i objectius claus cap a un canvi necessari d’actituds, comportaments, formes de vida i també a les estructures socials que obstaculitzen i impedeixen a les dones un desenvolupament total i lliure de les seues capacitats.

 

Nota de Premsa

• Porta com a annex el “Protocol de Dol” davant dels assassinats de víctimes de violència de gènere per tal de plasmar la conscienciació ciutadana, evidenciant aquesta xacra social que suposa la forma més extrema de la desigualtat entre dones i homes.

• Milvaques: “Fa uns quants mesos, conscients de la responsabilitat que tenim, com a entitat pública, vam aprovar també el Pla intern d’Igualtat entre homes i dones per al personal de l’Ajuntament de Gandia. Pla innovador i pioner entre els ajuntaments del País Valencià”.

Gandia 26 de març de 2019.- La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Lorena Milvaques, acompanyada de l’Agent d’Igualtat del departament, Esther Vidal, han presentat aquest matí el segon Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes de Gandia, aprovat pel Ple de l’Ajuntament dijous passat i que és una revisió, ampliació i actualització de l’actual de l’any 2003.

“Des de l’inici de la legislatura aquest govern va acceptar el dur repte de treballar per garantir a la nostra societat un futur on la igualtat entre dones i homes fora real i possible. En eixe sentit, diverses han estat les accions i projectes que s’han anat desenvolupat durant este temps, tal com l’enfortiment de l’Àrea d’Igualtat, tant des de la part personal com econòmica, amb totes les accions de prevenció, sensibilització i formació envers la igualtat de gènere que s’han anat realitzant al llarg d’aquests anys, així com l’elaboració de les diferents campanyes de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe i l’assetjament psicològic d’entre altres. Ara fa uns mesos, conscients de la responsabilitat que tenim, com a entitat pública, vam aprovar el Pla intern d’Igualtat entre homes i dones per al personal de l’Ajuntament de Gandia, Pla innovador i pioner entre els ajuntaments del País Valencià, i vam engegar alhora el procés per a la realització del II Pla Municipal d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones per a la nostra ciutat per als anys 2019-2022, que representa una oportunitat per a reforçar i donar continuïtat al treball començat al 2003 Aquest Pla d’Igualtat s’ha elaborat partint des de la perspectiva de gènere, on estudiarem les diferents àrees i òrgans que componen aquest municipi. En aquestes accions pretenem un canvi necessari d’actituds, comportaments, formes de vida i també a les estructures socials que obstaculitzen i impedeixen a les dones un desenvolupament total i lliure de les seues capacitats”.

Posant en marxa aquest segon Pla d’Igualtat per a la ciutat de Gandia es pretén promocionar accions i polítiques que asseguren la participació i protagonisme de les dones en l’esfera pública. Basant-se en 4 eixos principals:

1. Incorporant la perspectiva de gènere com a objectiu general i prioritari per al municipi.
2. Reforçant la importància del paper de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.
3. Avaluant l’impacte de la perspectiva de gènere en les diferents àrees d’actuació del Pla d’Igualtat Municipal.
4. Augmentant les accions de sensibilització per a la ciutadania respecte a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

“Totes les àrees i regidories hauran d’implicar-se en el desenvolupament d’aquest pla, que a més serà un treball consensuat en el qual participen i col•laboren, a mes, agents socials, teixit associatiu local, empresariat, societat civil, etc. La plena igualtat d’oportunitats requereix el compromís i el treball conjunt de les administracions, i això és el que promourem”.

Com ha explicat l’Agent d’Igualtat, el pla pretén ser una guia per tal d’executar una sèrie d’accions i objectius claus per tal d’aplicar la perspectiva de gènere i la igualtat de manera transversal, en totes les diferents àrees de l’Ajuntament. “Aquest Pla serà un document viu, on aniran incorporant-se diferents accions, al llarg de la seua vigència fins al 2022. La comissió d’igualtat serà l’encarregada de vetllar pel compliment d’aquest Pla, dinamitzant i proposant accions, així com avaluant i fent el seguiment anual de tot el que s’execute dins d’aquest”.

Aquest II Pla estarà composat per diverses àrees tals com l’apoderament femení, cultura, comunicació no sexista, esports, urbanisme o prevenció de la violència de gènere entre altres. Les diferents accions que aniran executant-se comptaran amb l’ajuda dels diferents professionals i perfils tècnics de l’Ajuntament, així com del teixit associatiu, per tal de plasmar les propostes ciutadanes, fent especial menció al Consell de la Dona, coneixedors del Pla des de la seua fase inicial com a esborrany.

El Pla, aprovat per unanimitat pels diferents grups polítics, portava com a annex el Protocol de Dol davant dels assassinats de víctimes de violència de gènere, “mostrant així el nostre respecte i seguint les pautes del Pacte Valencià contra la violència de gènere”. D’aquesta manera, el II Pla vol plasmar el seu compromís en la defensa dels drets de les dones i lluitar per la conscienciació ciutadana, evidenciant aquesta xacra social que suposa la forma més extrema de la desigualtat entre dones i homes.

 

Finalment, la vicealcaldessa ha agrait el treball, la implicació i l’esforç de totes aquelles persones que han contribuït a l’elaboració del document, membres del Consell de la Dona, entitats socials, grups polítics, tècniques de l’Àrea i més en concret a Esther, l’Agent d’Igualtat, “que han posat de manifest el seu ferm compromís envers la seva implementació immediata i el seu posterior anàlisi i seguiment”.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies