Oliva se suma a la manifestació convocada per al pròxim dia 7 d’abril a València, en defensa de la citricultura.

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat per al pròxim dia 7 d’abril, a les 11 h, la quarta manifestació “per la defensa de la nostra citricultura” A esta convocatòria, s’han sumat les diferents plataformes arreu del territori valencià . El punt de partida serà l’estació del Nord, enfront de la plaça de bous de València, i el recorregut serà fins a la Delegació de Govern passant per la plaça de l’Ajuntament.

Nota de Premsa

El manifest es llegirà davant de la Delegació de Govern i entre altres qüestions es presentarà una nova campanya de recollida de signatures amb el següent decàleg:

 

1. Reclamar a les administracions competents que revisen i renegocien els acords signats entre la Unió Europea i els països tercers en relació a la importació de cítrics.

2. Garantia sanitària per als consumidors europeus, donant informació de totes les substàncies prohibides utilitzades en el procés de producció dels cítrics importats.

3. Control de plagues i malalties que puguen ser importades en compliment de la llei vigent sobre ús de plaguicides. Salut ambiental i salut sanitària.

4. Etiquetatge sobre la procedència del producte i la varietat.

5. Totes les signatures i el decàleg s’enviaran a les diferents administracions i als diferents partits polítics per tal que s’incloguen en els seus programes electorals.

Segons els organitzadors, s’han sumat un total de 103 municipis entre els quals està Oliva; també participaran diverses organitzacions agràries (Unió de Llauradors i Ramaders, Fepac-Asaja, Grupo Intercoop de las Cooperativas Agrícolas de la provincia de Castellón, l’Associació Local de Llauradors de Nules, el Sindicato Central de Aguas del río Mijares) i sindicats.

 

I van sumant-se altres interlocutors com ara Asociación de Pozos de Riego de la provincia de Castelló, Asociación de Distribuidores y Aplicadores de Plaguicidas de la provincia de Castelló, i Asociación de Comercios y Cooperativas de Exportación de la provincia de Castelló, etc.

Crida a la ciutadania
Des d’Oliva s’ha fet una crida a tots els ciutadans que vulguen recolzar, amb la seua presència, la citricultura olivera. És important sumar i tindre presència en les manifestacions, Oliva és un dels municipis més afectats i ens juguem molt amb la continuada pèrdua de terreny cultivable.

Per este motiu, des del Departament d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva s’ha posat un servei d’autobús per a totes les persones que confirmen la seua assistència.

Per fer la reserva de l’autobús:
De dimarts 2 d’abril a divendres 5 d’abril de 09.00 h a 14.00 h, al telèfon 664376321. Les persones interessades han de deixar el seu nom i el seu telèfon. Es prega que comuniquen les possibles modificacions, altes/baixes per poder prestar el servei correctament.

L’autobús estarà estacionat enfront de la parada de taxis i tindrà la seua eixida a les 09.30 h. Es prega la màxima puntualitat.

La citricultura d’Oliva i els seus llauradors et conviden a fer teua la seua lluita

 

PER LA CITRICULTURA D’OLIVA I PER LA DIGNITAT DELS SEUS LLAURADORS!

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies