Gandias: Informació sobre canvis al Parc del País Valencià

• La nova localització del parc caní es troba en l’avinguda de les Esclaves, molt prop de l’anterior.

• Altres actuacions dutes a terme en el Parc del País Valencià: bardissa perimetral, plantació d’arbres per a dotar a la zona d’ombra, cartelleria amb logotip i nom del parc. Totes aprovades per la Junta de Districte de Rois de Corella després d’una consulta veïnal.

Nota de Premsa

Gandia 17 de abril de 2019.- El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha informat aquest matí en roda de premsa sobre les modificacions dutes a terme en el Parc del País Valencià.

Dilluns passat es va procedir al trasllat del recinte per a esplai de gossos fins ara situat al carrer Reis Católics, a un altre sector dins del mateix parc, concretament a l’avinguda de les Esclaves.

Aquest canvi d’ubicació del parc caní s’ha dut a terme després d’haver sigut sol•licitat en procés participatiu pels veïns i veïnes del barri de Roís de Corella. “Amb el resultat de la consulta veïnal es va fer un informe i la Junta de Districte de Rois de Corella va aprovar una sèrie de canvis al parc”, ha assenyalat Ródenas.

 

Seguint les propostes de la ciutadania ja s’han realitzat algunes actuacions: S’ha creat una bardiza perimetral al voltant de tot el parc amb espècies autòctones (murta, entre altres).

També s’ha dotat de més ombra la zona, després de ser la proposta més demandada. L’edil ha comentat que “és un parc que ha passat per accions que han destrossat el patrimoni arbori que hi havia, com el turbonado de fa uns anys, que va acabar amb vint arbres”.

El canvi d’ubicació del parc caní també està vinculat a la falta d’ombra i a les olors generades en l’anterior recinte en els dies de pluja.

El regidor ha explicat el motiu de l’elecció del nou espai de l’avinguda de les Esclaves: “Hi havia una zona aïllada al costat de la piscina que no tenia ús pràcticament, excepte el qual li donava la gent per a anar amb els gossos”, ha comentat l’edil. Les dimensions del nou recinte són similars a les de l’anterior, però amb l’avantatge de disposar de més ombra. En tractar-se de la zona més antiga del parc, compta amb arbres madurs amb un sistema radicular potent, condició necessària perquè l’ús que fan els gossos no afecte tant la vegetació.

En l’actualitat existeixen huit parcs per a cans a la ciutat, amb accés lliure i sense límit d’horari, que estan sotmesos a la contracta de neteja encarregada del seu manteniment i que, de manera setmanal, neta i desinfecta aquests recintes.

Ródenas ha manifestat que s’han anat eliminant els anomenats “pipi-ca”, espais reduïts destinats a les deposicions dels animals, “perquè generaven zones insalubres que resultaven una molèstia per als veïns del barri. S’han anat transformant en parcs canins, espais més amplis on conviuen gossos i els seus propietaris”.

D’altra banda, en les pròximes setmanes es plantarà un total de 53 arbres, actuació també contemplada en el procés de participació ciutadana. “Així es recupera el parc a nivell per a plantar bosquets d’arbratge mediterrani i també reforçar altres zones com l’entrada des dels Jutjats amb un passadís de xops”, ha indicat Ródenas, qui ha recordat que en el seu moment ja es va habilitar aquesta entrada perpendicular al parc aprofitant pedres de l’antic mur del passeig marítim.

També s’ha instal•lat un cartell amb un logotip i el nom Parc del Pais Valencià en l’entrada al mateix per la zona de la piscina.

Per falta de pressupost, queda pendent la instal•lació d’un bany públic dins del recinte.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies