Gandia estudia tancar al trànsit el passeig marítim per augmentar els espais per a la ciutadania i hostaleria

Gandia, 14 de maig 2020.- El govern de Gandia estudia el tancament de passeig marítim Neptú amb dos objectius principals. D’una banda, augmentar l’espai de vianants destinat a la ciutadania per tal que els passejos i la pràctica esportiva siguen més segurs i siga més fàcil respectar el distanciament social i, d’altra banda, posar a disposició de bars i restaurants un nou espai per augmentar les seues terrasses i ajudar-los a pal·liar els efectes econòmics negatius de la COVID-19.

 

Nota de Premsa

Es tracta d’una mesura temporal que s’emmarca dins de l’estat d’alarma que va en la línia de decisions que ja han pres altres ciutats europees i que possibilitarà que els sis metres de la calçada tinguen ús de vianants. Un ús que serà compartit amb els residents i compatible amb zones de càrrega i descàrrega per subministrar als comerços i l’hostaleria de la zona. Tal com indica l’informe dels tècnics del departament de mobilitat, «el passeig marítim, per les seues característiques estructurals, permet que es duga a terme l’ampliació dels espais diversos destinats a terrasses d’establiments de restauració i hostaleries».

El regidor de Mobilitat, Nacho Arnau, ha mantingut al llarg del matí diverses reunions amb representants del sector turístic i hostaler com el president de DestíSafor, Jose Manuel Navarro; el secretari de l’associació de comerciants de la platja, Francis Romero; el president de l’Associació Empresarial Hotelera de Gandia i la Safor, Vicente Frasquet; el president de l’Associació de Distribuïdors de la Safor, Manolo Pérez Pino; i representants de la Marina Gandiense amb els quals s’ha estudiat un possible canvi del recorregut que faria que la Marina Gandiense deixés de circular per primera línia per fer-ho pel carrer Clot de la Mota tal com s’ha fet amb motiu de talls de trànsit produïts per esdeveniments esportius.

Després de les reunions, Arnau ha expressat la bona acollida que ha tingut la proposta de la mesura entre els diferents actes del sector empresarial durant les reunions mantingudes aquest matí. «Estem satisfets amb la contínua interlocució que mantenim. Fins i tot hem recollit algunes de les propostes que ens han fet per millorar l’estudi que havien efectuat els tècnics de Mobilitat. Tot això s’engloba dins de les mesures que aquest govern està prenent per pal·liar, en la mesura del possible, els efectes negatius de la COVID-19 per aconseguir la recuperació econòmica i la seguretat sanitària de tots els ciutadans».

El vice alcalde regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, ha afirmat que «Seguim construint una ciutat amable, una ciutat per a les persones, ampliant els espais per a vianants. En concret, dins de les mesures en la nostra lluita per la salut de totes i tots i per tal d’afavorir el manteniment de la distància social necessària pretenem convertir el Passeig Marítim Neptú en ús exclusiu per a vianants de manera que, mentre dure la crisi, es compatibilitzen sense problemes les terrasses dels comerços d’hostaleria i els desplaçaments a peu.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies