El PP de Xeraco presenta una moció per a demanar al Ministeri i a Costes la protecció del cordó dunar i l’estudi per a la construcció d’un passeig de fusta

El grup municipal del Partit Popular de Xeraco presentarà en el pròxim ple per a la seua votació una moció en la qual sol·licita al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i a l Demarcació de Costes; la protecció del cordó dunar i iniciar els estudis pertinents per a la construcció d’un passeig de fusta elevat pel cordó dunar.

 

Nota de Premsa
Segons afirmen els populars en aquesta moció, «cada any el poble de Xeraco mostra la seua solidaritat amb altres poblacions valencianes ja que cada any ixen del nostre poble numerosos camions plens d’arena de la platja. Els xeraquers aceptem estes decisions perquè ajuden a poblaciones veïnes però exigim a canvi inversions en el nostre poble per tal de compensar l’esforç que realitzem cada any i les molèsties causades pel trasllat de prop de 25 tones d’arena en cada camió que ix del nostre poble».

Així mateix apunten que «cada vegada que hi ha un temporal i altres platges perden l’arena de les seues costes, la Demarcació de Costes sempre mira a Xeraco per a poder regenerar altres platges. Estos treballs ocasionen desperfectes en els vials del municipi, així com són un risc per a la seguretat dels nostres veïns. A més a més, en els últims anys es sumen les molèsties causades per l’aparició de canyes que provoquen la necessitat de destinar personal municipal per tal d’iniciar els treballs de retirada fins que arriba el Ministeri de Transició Ecològica».

És per aquest motiu que, asseguren, «Xeraco acepta les necessitats d’altres localitats però considerem que com a contraprestació el poble ha de rebre allò que mereix per la seua solidaritat i protecció de la natura».

 

Des del grup municipal popular consideren que «és necessària la construcció un passeig elevat de fusta que ens permeta posar en valor este patrimoni natural que els xeraquers han mantingut durant moltes dècades».

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies