L’Ajuntament d’Oliva amplia l’atenció presencial al ciutadà amb cita previa i potència l’ús de la seu electrònica

Torns amb cita prèvia telefònica mitjançant el telèfon 962850250 i limitació d’aforaments en totes les dependències municipals.

 

Nota de Premsa
Oliva, 1 de juny de 2020
D’acord amb el procés de desescalada i adaptació a la futura normalitat, l’Ajuntament d’Oliva amplia l’atenció al ciutadà de forma presencial amb torns de cita prèvia i aforaments limitats en les seues dependències. No obstant això, es recomana que el ciutadà prioritze l’ús de la seu electrònica a l’hora de fer registres d’entrada.
Així, es reactiva el servei presencial de registre d’entrada en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i s’amplia el servei d’expedició de certificats digitals que passaran a expedir-se des de tres punts d’atenció. L’edifici central de l’Ajuntament d’Oliva; en l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC)ubicada en l’edifici del Mercat Municipal i en l’Edifici Almassera ubicat en el carrer major.

Tant per al servei de registre presencial com per al servei d’expedició de certificats, el sistema de cita prèvia es gestiona de manera telefònica a través del 962 850 250, número de telèfon al qual cal telefonar abans d’assistir a les dependències municipals. Els horaris d’atenció presencial són de 09h a 13.30h amb torn distanciats en el temps, mentre que a través de la seu electrònica el servei de registre digital està disponible 24h al dia i sense necessitat d’esperes.

Josep Escrivà, Regidor de Modernització de l’Administració Municipal, explica que «D’acord amb les pautes marcades per a la desescalada, les cites prèvies es concedeixen espaciades en el temps per a evitar aglomeracions en les dependències municipals, amb este motiu, per tal d’evitar cues, es recomana l’ús de la seu electrònica per a formular els registres d’entrada i sol·licituds.»

PRIORITAT AL REGISTRE DIGITAL VIA SEU ELECTRÒRICA
Donat que les pautes de desescalada restringeixen l’aforament i la fluïdesa del servei presencial, l’Ajuntament d’Oliva recomana l’ús de la seu electrònica per a evitar que els ciutadans facen cues innecessàries.

A la seu electrònica es pot accedir directament des del web http://sede.oliva.es/ o també des del web municipal www.oliva.es .
Des l’apartat de tràmits i gestions de la seu electrònica el ciutadà té la possibilitat de sol·licitar mitjançant formularis específics la tramitació de Llicències d’Obra Major i menor, fer la comunicació d’activitats innòcues; com també sol·licitar informe urbanístic municipal o volant d’empadronament.

L’autenticació dels usuaris pot fer-se amb certificat digital ACCV en vigor, que s’expedeix des del mateix ajuntament. Per a obtenir el certificat cal demanar cita prèvia al telèfon 962.850.250.

«L’ús de la seu electrònica agilitza els procediments administratius i com que garanteix la traçabilitat dels mateixos, dona més garanties als ciutadans. Per altra banda, redueix els costos administratius i és més respectuosa amb el medi ambient.» Assenyala el regidor de Modernització de l’Administració Municipal, Josep Escrivà.

Per a incentivar l’ús de la seu electrònica es preparen accions de promoció, assessorament i formació a la ciutadania en el maneig d’esta ferramenta tan útil per a la per a relacionar-se de manera formal amb l’administració municipal.

« No tots estan familiaritzats amb l’ús de la seu electrònica i és normal que en els primers intents de registre els usuaris no sàpiguen utilitzar l’entorn de la seu electrònica, però tot és part del procés d’aprenentatge, o bé amb formació o de forma autodidàctica poc a poc és més fàcil. Tot i això, hi ha molts ciutadans que, bé per falta de mitjans i o de competències, necessitaran fer ús del servei de registre presencial» comentava Josep Escirvà.

 

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies