El Tribunal Superior de Justícia desbloqueja el sector d’equipaments privats de la platja de Gandia

• La Sala contenciosa administrativa desestima l’últim dels recursos interposats per l’empresa Lluna Park SL. Amb aquesta sentència favorable a l’Ajuntament i el projecte de construcció del tanc de tronades del Clot de la Mota s’han superat els principals obstacles que hi havia perquè es puga tornar a reprendre a finals d’any, amb una durada aproximada de 18 mesos.

 

Nota de Premsa

Josep Alandete: “Un espai d’ús terciari que junt amb el bulevard en construcció suposarà una millora de l’entorn urbà d’esta porta d’accés a la platja i que servirà a més com alternativa perquè puguen instal·lar-se locals d’oci, apartats de les zones residencials. Açò suposarà una notable millora de la qualitat ambiental i acústica del nucli urbà de la platja, part fonamental de la Gandia amable, segura, tranquil·la i respectuosa medioambientalment que estem construint”.

Vicent Mascarell: “Una bona noticia per a la ciutat en generar i per a la platja i la nostra oferta turística en particular. Acabar este espai esdevé necessari per ampliar i millorar la nostra oferta d’oci, serveis i hoteleria a la platja”.

 

Gandia, a 19 de juny de 2020.- La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha desestimat l’últim dels recursos interposats per l’empresa Lluna Park SL, amb la qual cosa es desbloqueja definitivament el sector d’equipaments privats de la Platja de Gandia. Així, ho han anunciat aquest matí el vice-alcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil delegat de Turisme, Vicent Mascarell.
Es tracta d’un sector amb una superfície de 174.412 m², que permetrà la incorporació de 94.837 m² de sòl terciari comercial. Després de l’estiu es reiniciaran les obres d’urbanització, amb una duració aproximada de 18 mesos. L’import de les quals supera els 9.5 milions d’euros, als quals s’ha de sumar 8.800.000 euros del depòsit de pluvials.
Amb aquesta sentència favorable a l’Ajuntament de Gandia i el projecte de construcció del tanc de tronades del Clot de la Mota s’han superat els principals obstacles que hi havia perquè es puga tornar a reprendre el PAI d’equipaments privats amb totes les garanties.
El vice-alcalde ha recordat que es tracta “d’un espai d’ús terciari que junt amb el bulevard en construcció suposarà una millora de l’entorn urbà d’esta porta d’accés a la platja i que servirà a més com alternativa perquè puguen instal·lar-se locals d’oci, apartats de les zones residencials. Açò suposarà una notable millora de la qualitat ambiental i acústica del nucli urbà de la platja, part fonamental de la Gandia amable, segura, tranquil·la i respectuosa medioambientalment que estem construint. Gandia no para”.
Una bona noticia per a la ciutat, segons el regidor de Turisme, “en generar i per a la platja i la nostra oferta turística en particular. Acabar este espai esdevé necessari per ampliar i millorar la nostra oferta d’oci, serveis i hoteleria a la platja”.
Cal recordar, que es tracta d’un dels sectors més complexos de gestió previstos des del Pla General d’Ordenació Urbana de 1983, que va iniciar els seus tràmits al 2004 i que ha sigut afectat per canvis de lleis, d’informes sectorials… Així, ha patit més de 20 recursos contenciosos-administratius, querelles i denúncies penals que han sigut totes desestimades i arxivades.

 

NOM: “URBANITZACIÓ ZONA DE EQUIPAMENTS PRIVATS EN SÒL URBÀ DE
LA PLATJA DE GANDIA”

– BREU INFORMACIÓ:
– Es tracta de la urbanització de la zona ubicada entre la carretera NatzaretOliva i la séquia de Uir, en el tram comprés entre la rotonda de la Plaça del
Castell i la universitat.
– Gran part d’aquesta zona presentava un estat degradat, amb abocaments i
construccions de diversos usos, sense que s’haguera urbanitzat i
harmonitzat el conjunt i sobretot el contacte de la zona urbana amb la zona
protegida de la marjal. Amb aquesta actuació s’urbanitza integralment
l’àmbit, i es genera un emplaçament adequat per a equipaments privats de
tipus recreatiu, comercial, esportiu, etc, al mateix temps que es resol d’una
manera mediambientalment correcta el contacte entre la trama urbana i la
marjal. Així, s’habilita l’espai necessari per a traslladar activitats disperses
per altres zones de la platja i implantar-ne de noves.

DADES TÈCNIQUES:
– Pressupost del projecte d’urbanització, IVA inclòs: 12.295.746,56 €
– Pressupost d’adjudicació de les obres, IVA inclòs: 8.358.648,51 €
– Baixa adjudicació: 32,02 %
– Pressupost del projecte modificat. , IVA inclòs: 7.545.905,64 €
– Reducció import projecte modificat: – 9,72 %
– Termini d’execució modificat: 18 mesos
– Superfície total de l’actuació: 174.412 m2
– Xarxa viària i aparcaments: 21,68 %
– Espais lliures i zones verdes: 15,64 %
– Intensitat d’ús: 0,26299 m2sostre/m2sòl
– Sistema d’ordenació: edificació aïllada
– Ocupació màxima: 45 %
– Nombre de plantes: II (PB+I)
– Altura màxima edificable: 9 m
– Edificabilitat neta:
– General: 0,45 m2sostre/m2parcelꞏla
– Dotacional privat: 0,225 m2sostre/m2parc.
– Separació a límits:
– General: 5 m
– Séquia de Uir:
– Tanca a 8 m de la séquia
– Edificació a 3 m de la tanca

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies