El Festival Polisònic Gandia més internacional s’adapta a la ‘nova normalitat’

La 31 edició s’inicia el 31 de juliol fins al 15 d’agost, al Jardí de la Casa de la Marquesa, a les 22.30 h.

• Estan garantides totes les mesures de seguretat sanitàries, més enllà de les exigides. Així, es redueix l’aforament, que passa de 600 a 180. Les cadires seran numerades i el públic serà acompanyat fins al seu seient. L’ús de mascaretes serà obligatori.

• El cartell combina la música brasilera, amb el blues, el jazz, la música tradicional, mediterrània… Sis actuacions, quatre de les quals són grups internacionals. Destaca la presència de Carmen París el 14 d’agost.

• Nahuel González, regidor de Cultura: “Tot i les dificultats, era important fer el festival. L’estiu cultural sense el Polisònic no seria el mateix. També pel que significa per a la dinamització del comerç i l’hostaleria urbans. Serà un repte, una edició especial que serà recordada en el futur”.

• Les entrades (10-8 €) estan ja a la venda, a la Casa de la Marquesa i a https://www.instanticket.com/

 

Nota de Premsa

Gandia, a 7 de juliol de 2020.- El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del programador musical i director de la Cada de la Marquesa, Eudald Gonzalez, han presentat aquest matí la 31 edició del Festival Polisònic Gandia. L’esdeveniment musical, un clàssic de les nits d’estius a la nostra ciutat, es desenvoluparà del 31 de juliol al 15 d’agost, a les 22.30 h, al Jardí de la Casa de la Marquesa.

“Finalment, consultats els tècnics, el govern local vam decidir realitzar el festival, perquè estan garantides totes les mesures de seguretat, fins i tot més enllà de les exigides per les autoritats sanitàries, També perquè tenim un compromís de tota la corporació municipal de reactivar la cultura de la ciutat quan més prompte millor”, ha destacat el regidor de Cultura.

Així, es redueix considerablement l’aforament, que passa de les 600 persones en edicions anteriors a 150 places, garantint la distància mínima d’1,5 m entre cadires. Les butaques estaran numerades i personal tècnica de la cada acompanyarà, un a un, el públic fins al seu lloc assignat. S’ha dividit l’espai en 4 zones: 3 a peu d’escenari (10 €, 8 amb descompte de Carnet Jove o de jubilat/pensionista), i una altra dalt, a la zona de terrassa del quiosc-bar (8 €, 6 amb descompte). En tots els casos, l’ús de mascaretes serà obligatori.

El festival és autosuficient, gràcies a les subvencions de la Conselleria de Cultura, la Diputació de València, l’aportació de l’Ajuntament de Gandia i la venda d’entrades.

“Tot i les dificultats, era important fer el festival. L’estiu cultural sense el Polisònic no seria el mateix. També pel que significa per a la dinamització del comerç i l’hostaleria urbans. Serà un repte, una edició especial que serà recordada en el futur”, ha assegurat Nahuel González.

 

El cartell
Per la seua banda, Eudald González ha destacat que aquesta serà una de les edicions més internacionals amb 6 grups, 4 dels quals són estrangers. Com és habitual, s’hi barregen estils: des de la música brasilera, tradicional, mediterrània, fins al blues, el jazz… “El Polisònic sempre ha sigut un festival obert als estils musicals no habituals als macro-festivals d’estiu. Hem rebut moltes felicitacions de grups, promotors musicals, directors d’altres festivals… per haver continuat amb el festival. Perquè el més fàcil hagués estat no fer-lo, però és possible realitzar-lo, tot i les condiciones de seguretat”.
Del cartell destaca l’actuació, el 14 d’agost, de la cantant Carmen París, una de les veus destacades la música tradicional, que barreja la jota amb altres estils. “Però l’èxit del Polisònic és que la majoria de grups són desconeguts en festivals musicals i la gent hi descobreix autèntiques joies”.

 

Programa

31 de juliol. 22.30 h. Preu: 10 € / 8 €
LEO MINAX CUARTETO
Música d’inspiració brasilera / Música de inspiración brasileña / Brazilian inspired music

Leo Minax, músic i compositor brasiler, destaca pel seu discurs musical, on aposta per la llibertat i la frescor en la interpretació i la improvisació, a partir d’harmonies suggerents i riquesa de ritmes. Ha publicat nou discos, on els textos de les cançons demostren el talent de la seua creativitat i inspiració poètica. Alguns dels temes han sigut interpretats per artistes com Jorge Drexler, Ana Belén o Toninho Horta, entre d’altres.

Leo Minax, músico y compositor brasileño, destaca por su discurso musical, en el que apuesta por la libertad y la frescura en la interpretación y la improvisación, a partir de armonías sugerentes y riqueza de ritmos. Ha publicado nueve discos, donde los textos de las canciones demuestran el talento de su creatividad e inspiración poética. Algunos de sus temas han sido interpretados por artistas como Jorge Drexler, Ana Belén o Toninho Horta, entre otros.

Leo Minax is a Brazilian musician and composer, who shines with his free and fresh performances featuring improvisation, smooth harmonies and rich rhythms. His creative talent and poetic inspiration are reflected in the lyrics of the nine albums he has released, whilst some of his hits have been performed by great artists such as Jorge Drexler, Ana Belén and Toninho Horta, amongst others.

Leo Minax (guitarra acústica i veu), Vicent Huma (guitarra elèctrica), Ales Cesarini (contrabaix), David Gadea (percussió)

1 d’agost. 22.30 h. Preu: 10 € / 8 €
MATTHIEU SAGLIO QUARTET
Un viatge per les músiques mediterrànies / Un viaje por las músicas mediterráneas / A journey through Mediterranean music

El violoncel·lista francés Matthieu Saglio ha volgut celebrar els seus 20 anys de carrera amb la publicació d’El camino de los vientos, un treball que, a través del violoncel com a eix director, combina elements jazzístics amb ritmes africans, àrabs, flamencs i, fins i tot, d’inspiració clàssica amb sabor a banda sonora, elaborant uns temes impregnats de tranquil·litat, fluïdesa i elegància. No debades, la crítica ha definit el disc com “una obra que desafia els límits musicals”.

El violoncelista francés Matthieu Saglio ha querido celebrar sus 20 años de carrera con la publicación de El camino de los vientos, un trabajo que, a través del violoncelo como eje director, combina elementos jazzísticos con ritmos africanos, árabes, flamencos e, incluso, de inspiración clásica con sabor a banda sonora, elaborando unos temes impregnados de tranquilidad, fluidez y elegancia. No en vano, la crítica ha definido el disco como “una obra que desafía los límites musicales”.

To celebrate a musical career spanning twenty years, the French chellist Matthiew Saglio released the album entitled El Camino de los Vientos. In this collection, the cello takes centre stage and jazz fuses with African, Arabian, flamenco and even classical rhythms in what has a soundtrack like quality. Tranquility, fluidity and elegance shine out in what critics have rightly said is “ an album which defies musical limits”.
Matthieu Saglio (violoncel), Steve Shehan (percussió), Christian Belhomme (teclat), Léo Ullmann (violí)

7 d’agost. 22.30 h. Preu: 10 € / 8 €
IVÁN SINGH BAND
Blues elèctric / Blues eléctrico / Electric Blues

Amb només 26 anys, el jove guitarrista argentí Iván Singh és un dels nous valors del blues. Acompanyat de la seua peculiar guitarra, el seu talent li ha permés realitzar gires per tot el món, on ha col·laborat amb els millors bluesmen actuals, ha actuat en llocs tan emblemàtics com la House of Blues, el Chicago Blues Festival o el Buddy Guy’s Legends i ha obtingut la consideració de millor guitarrista revelació en el Mississipi Delta Blues Fest de 2016.

Con tan solo 26 años, el joven guitarrista argentino Iván Singh es uno de los nuevos valores del blues. Acompañado de su peculiar guitarra, su talento le ha permitido realizar giras por todo el mundo, donde ha colaborado con los mejores bluesmen actuales, actuando en lugares tan emblemáticos como la House of Blues, el Chicago Blues Festival o el Buddy Guy’s Legends y ha obtenido la consideración de mejor guitarrista revelación en el Mississipi Delta Blues Fest de 2016.

At only 26, the young Argentinian guitarist Iván Singh has become one of the new stars on the international blues scene. Alongside his unique guitar, Singh´s talent has taken him on world tours, in which he has collaborated with some of the best current bluesmen. He has performed at emblematic venues such as the House of Blues, the Chicago Blues Festival and Buddy Guy´s Legends. He was also awarded the prize for best breakthrough guitarist at the Mississippi Delta Blues Fest in 2016.

Iván Singh (guitarra i veu), Miquel Gayà (trompeta), Jaume Pineda (saxo), Amadeu Adell (baix), Jordi Ortolà (bateria)

 

8 d’agost. 22.30 h. Preu: 10 € / 8 €
THE SWEET VANDALS
El soul i el funk més actual / El soul y el funk más actual / Modern Soul and Funk

Des de la seua creació l’any 2005, The Sweet Vandals han tingut una vertiginosa carrera a partir d’una concepció actual del rhythm & blues i el soul, que els ha dut a actuar per tot Europa i a participar en els festivals i clubs més prestigiosos, com ara el Lovelite o el Rockpalast, convertint-se en una de les bandes de referència a nivell europeu del moviment deep funk.

Desde su creación el año 2005, The Sweet Vandals han tenido una vertiginosa carrera a partir de una concepción actual del rhythm & blues y el soul, que los ha llevado a actuar por toda Europa y a participar en los festivales y clubs más prestigiosos, como el Lovelite o el Rockpalast, convirtiéndose en una de las bandas de referencia a nivel europeo del movimiento deep funk.
Since their formation in 2005, The Sweet Vandals have enjoyed outstanding success with their concept of modern rhythm and amp, blues and soul. Having toured all over Europe and performing at the most prestigious festivals and clubs such as Lovelite and Rockpalast, The Sweet Vandals have become one of the most well-known deep funk bands in Europe.

Mayka Edjo (veu), José Ángel Herranz (guitarra), Santi Martín (baix), Javier Gómez (bateria), Gabriel Casanova (hammond)

 

14 d’agost. 22.30 h. Preu: 10 € / 8 €
CARMEN PARÍS
La veu renovadora de la música tradicional / La voz renovadora de la música tradicional / An innovative voice in traditional music

Carmen París és una artista compositora, pianista i lletrista que ha renovat la jota aragonesa i ha revitalitzat la música tradicional ibèrica, fusionant-la amb ritmes i melodies de la Mediterrània, d’Àfrica i d’Amèrica. Guardonada amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals (2014), presenta el seu espectacle titulat En síntesis, en el qual interpreta els temes més representatius de la seua llarga carrera musical.

Carmen París es una artista compositora, pianista y letrista que ha renovado la jota aragonesa i ha revitalizado la música tradicional ibérica, fusionándola con ritmos y melodías del Mediterráneo, África y América. Galardonada con el Premio Nacional de las Músicas Actuales (2014), presenta su espectáculo titulado En síntesis, en el cual interpreta los temes más representativos de su larga carrera musical.

Carmen París is a composer, pianist and lyricist who has modernised the Aragonese Jota and revitalised traditional Iberian music by fusing Mediterranean, African and American rhythms and melodies. Winner of the National Prize for Contemporary Music in 2014, here she presents her show En síntesis, performing some of the most likeable hits from her extensive repertoire.

Carmen París (veu), Diego Ebbeler (piano), Jorge Tejerina (percussió)

 

15 d’agost. 22.30 h. Preu: 10 € / 8 €
RAY GELATO & ENRIC PEIDRO QUINTET
L’elegància del swing clàssic / La elegancia del swing clásico / The elegance of classical swing

Els saxos tenors de Gelato y Peidro són una referència en el jazz clàssic, amb una presència habitual en festivals i clubs de jazz de l’escena internacional. Més de quatre anys després de la primera reunió d’aquests dos músics i amb prop d’un centenar de concerts, ens presenten, junt amb la seua secció rítmica habitual, el seu nou treball discogràfic titulat With all due respect, un disc que ha obtingut excel·lents crítiques i que escenifica la solvència d’un projecte més que consolidat.

Los saxos tenores de Gelato y Peidro son una referencia en el jazz clásico, con una presencia habitual en festivales y clubs de jazz de la escena internacional. Más de cuatro años después de la primera reunión de estos dos músicos y con cerca de un centenar de conciertos, nos presentan, junto con su sección rítmica habitual, su nuevo trabajo discográfico titulado With all due respect, un disco que ha obtenido excelentes críticas y que escenifica la solvencia de un proyecto más que consolidado.

Tenor saxophonists Gelato and Peidro are a leading presence on the classical jazz scene and regular performers at international jazz festivals and clubs. Over four years after their first performance together, and more than one hundred concerts later, this year at the Polisonic, they will present their latest critically acclaimed album entitled With all due respect, demonstrating that Gelato and Peidro are here to stay.

Ray Gelato (saxo tenor), Enric Peidro (saxo tenor), Richard Busiakiewiz (piano), Andrés Lizón (contrabaix), Simone Zaniol (bateria)

Les entrades estan ja a la venda, a la Casa de la Marquesa i a https://www.instanticket.com/

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies