Gandia repensa el nucli primitiu de la platja

• El departament d’Urbanisme iniciarà un procés participatiu públic per a dotar a aquest espai de 298.597 m2, denominat primera zona de la platja Nord, entre l’avinguda de la Pau i l’Hotel Bayren, de les infraestructures i l’ambientació paisatgística necessàries que el facen més amable i saludable. Hi participaran residents, agents econòmics implicats i tota la ciutadania de Gandia que ho desitge, de la mà de la Junta de Districte de la Platja.

 

Nota de Premsa

• 5 objectius: La integració tipològica i paisatgística; la mobilitat i l’habitabilitat de l’espai públic; l’increment dotacional, l’adaptació a l’efecte del canvi climàtic, el foment del turisme sostenible i la desestacionalització.

• Un equip multi-disciplinar estudia ja la zona. De moment, es paralitzaran durant un termini màxim d’un any les concessions de llicències d’obres de nova planta, sempre que no complisquen amb la normativa anterior i la que es preveu posterior. La prohibició no afecta a les obres menors o actuacions de reforma.

• Josep Alandete: “Volem impedir els excessos d’edificabilitat que hi puguen haver d’ara endavant i fer de la platja un espai agradable per al veïnat i per al visitant, complint els objectius 2030 de l’ONU pel que fa a les ciutats saludables. I connectant amb l’etapa Covid que estem vivint, en la qual cada vegada és més necessari dotar-nos d’espais lliures i saludables per als vianants”.

Gandia, a 3 de novembre de 2020.- El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha anunciat aquest matí que el seu departament prepara un pla per a repensar el nucli primitiu de la platja. Un espai de 298.597 m2, denominat primera zona de la platja Nord, entre l’avinguda de la Pau i l’Hotel Bayren, i que va començar a desenvolupar-se durant la II República. La voluntat del govern local és impedir els excessos d’edificabilitat ambiental que hi puguen haver i dotar l’espai de les infraestructures i ambientació paisatgístiques necessàries que el milloren, que el facen més amable i saludable. Es concreta en 5 objectius: La integració tipològica i paisatgística; la mobilitat i l’habitabilitat de l’espai públic; l’increment dotacional, l’adaptació a l’efecte del canvi climàtic, el foment del turisme sostenible i la desestacionalització.

Un equip multi-disciplinar estudia ja l’espai i hui mateix el DOGV publica una suspensió o paralització temporal, de màxim un any, per a les llicències d’obres de nova planta, sempre que no complisquen amb la normativa anterior i la que es preveu posterior. La prohibició no afecta a les obres menors o actuacions de reforma.

I, en les pròximes setmanes, de la mà de la Junta de Districte de la Platja, s’iniciarà un pla de participació públic per a recollir l’opinió i propostes dels residents, dels agents econòmics de la zona i de la tota la ciutadania.

“La platja, a l’igual que la resta de la ciutat, ha de ser un espai més amable, més saludable per al veïnat i el visitant, seguint l’estratègia del govern del Serpis de fer de l’espai un factor fonamental de la millora de la qualitat de vida. Amb un urbanisme participatiu, complint els objectius 2030 de l’ONU pel que fa a les ciutats saludables; connectant amb l’etapa Covid que estem vivint, en la qual cada vegada és més necessari dotar-nos d’espais lliures i saludables per als vianants”, ha explicat el vicealcalde.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies