La porta musulmana de Bab al-Warraq ix a la llum

Les obres de renovació de les canonades d’aigua potable davant de l’actual pont de la Trinitat de València han tret a la llum les restes arqueològiques de l’antiga porta de Bab al-Warraq. Durant el segle XI aquesta entrada va ser l’accés nord a la ciutat. Tres segles després, les ruïnes van formar part de la muralla cristiana.

 

 

 

L’única de les sis portes d’època musulmana que s’ha recuperat fins ara a València està formada per dues torrasses. Edificacions totalment diferents en composició que delaten una antiguitat més gran de l’una respecte de l’altra. Segons Marisa Serrano, directora científica de les excavacions en declaracions a À Punt: «tot apunta que una de les parts està feta amb els grans carreus que pogueren haver format part de l’antiga muralla de l’època romana».

A hores d’ara continua l’excavació arqueològica a la zona ja que encara queda traure tot l’alçat de les torres. Shaila Lluch i Giménez – A Punt

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies