Gandia, de la UVI a l’estabilitat

• Els indicadors econòmics del quart trimestre de 2018 demostren que l’economia de l’Ajuntament marxa pel camí de la recuperació.

• Per a socialistes i Més Gandia està sent possible gràcies a l’esforç de la ciutadania, la gestió eficient i responsable del govern i al suport de C’s des de l’oposició.

Nota de Premsa

Gandia 13 de febrer de 2019.- El Coordinador General d’Economia, el socialista Salvador Gregori, ha comparegut aquest matí juntament la regidora de Més Gandia, Alícia Izquierdo, i el portaveu del Grup Municipal de Ciudadanos, Ciro Palmer, per tal de valorar les principals dades econòmiques de l’Ajuntament corresponent al quart trimestre de 2018 i que han qualificat com a “molt bones, gràcies a l’esforç de la ciutadania, l’eficiència en el treball del govern (PSPV-PSOE i Més Gandia), amb el suport de l’oposició responsable de C’s”. Així, Gregori ha enumerat els principals indicadors que ho avalen: D’una banda, el romanent de tresoreria, que ha passat de -33 milions en 2015 a + 13 milions en 2018. El Període Mitjà de Pagaments a Proveïdors, ja es troba dins els límits legals: de 238 dies al 2015, a 22’81 en 2018. La mitjana anual és de 26’7 dies. L’estabilitat pressupostària també ha millorat notablement: dels -18’9 milions d’€ a l’inici de la legislatura a +1’3 milions. L’endeutament total s’ha reduït en 45 milions d’euros (de 350 a 285). A l’igual que les factures pendents de pagament: 2’5 milions d’€ al 2018 front als 72 milions de 2015. Finalment, les factures fora de pressupost superaven els 16’4 milions d’euros al 2015. A l’exercici 2018 eren només de 240.000 €.

“És una magnífica notícia que demostra que l’economia municipal camina com toca, pese a qui li pese. Però som conscients que ens queda molt de recorregut per fer (el Pla d’Ajust està fins al 2032)”, ha assegurat el responsable d’Economia.

En la mateixa línia s’ha manifestat Izquierdo, per a qui aquestes dades “no són producte de la màgia, sinó del treball, la feina del govern i el sacrifici, juntament amb la ciutadania. Un sacrifici impopular, però que ens ha permès reconduir la situació i que hui puguem dir que s’han fet les coses bé. Tampoc s’ha paralitzat l’activitat de Gandia per poder pagar el deute, no era just. Hem aconseguit molts milions d’euros en ajudes d’altres administracions, sobretot de la Generalitat i la Diputació, que s’han transformat en inversions de millora i recuperació dels polígons industrials, centres educatius, etc… Hem fet moltes coses, sempre avalades pel Ministeri, d’acord amb la legalitat, al contrari del que passava la legislatura passada amb pressupostos il•legals, elevat endeutament, milions d’euros en factures impagades, amb eixa màquina de diferir deute, endollar amics i opacitat anomenada IPG, l’empresa pública i que hem aconseguit liquidar, etc…”.

Per la seua banda, Palmer ha donat per ben pagat el sacrifici personal a la vista dels resultats. I és que assegura que “l’assetjament cap a la meua persona per part del PP m’ha fet molt llarga la legislatura. Les barbaritats que sobre mi han dit estan ben suportades si el resultat són aquestes dades econòmiques”.

 

L’AIRef rectifica
Finalment, Gregori ha informat que l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, l’AIRef ha demanat disculpes per les errades en la informació econòmica sobre l’Ajuntament de Gandia publicades recentment, ja que és corresponien a 2017 i no a 2018. “A l’abril tornaran a publicar la informació amb els indicadors correctes, corresponents a l’exercici 2018. Lamentem que els causants del dany econòmic, el PP, critiquen amb informacions errònies als qui precisament estem resolent la situació heretada”, ha conclòs.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

16.327 comentarios sobre «Gandia, de la UVI a l’estabilitat»