La sostenibilitat energètica un dels objectius principals de la Vall de Gallinera

El Consistori Municipal porta apostant per la sostenibilitat energètica de la Vall de Gallinera tant en aquesta legislatura com en l’anterior, i ara es dona llum a una de les potes d’aquest projecte municipal amb l’arribada de l’enllumenat urbà a Llombai, mitjançant fanals solars.

Nota de Premsa

Llombai és dels nuclis urbans de la Vall de Gallinera que fins fa poc estava deshabitat i, per tant, oblidat de la vida diària d’aquest municipi muntanyenc. Amb l’arribada de nous habitants a Llombai, el consistori municipal decidí donar solució a la foscor que impregnava els carrers d’aquest llogaret amb l’objectiu de dignificar l’estat d’aquest poble. A més calia que el projecte fos sostenible i per això l’ajuntament decidí apostar per posar fanals solars sent col·locades en les passades setmanes.

Aquesta nova acció forma part d’un entramat d’accions iniciades per l’anterior i l’actual legislatura, gestionades per Gent per la Vall, i que pretenen millorar els diferents serveis municipals en matèria d’enllumenat públic:

– S’ha realitzat el canvi d’enllumenat públic dels diferents nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera, passant a fanals de led. Aconseguint així una reducció del consum de vora el 60% anual.

– S’han col·locat plaques solars a l’edifici de l’ajuntament per a l’autoconsum, sent un dels edificis que més consum elèctric diari té. Obtenint així un autoconsum del 26% anual.

– S’han optimitzat les potències de la infraestructura del servei d’aigua potable del pou de Benialí i la remuntadora de la Carroja, equilibrant els costos mensuals d’aquest servei.

Amb aquestes accions no sols s’ha aconseguit reduir els costos econòmics de les arques municipals sinó que a més s’ha aconseguit reduir amb 59.55 tones les emissions de CO₂ a l’atmosfera.

Aquest projecte municipal de reducció d’emissions de CO₂ i d’estalvi energètic també disposa d’una branca més, basada en la creació de la Comunitat Energètica Local. El Consistori Municipal es troba immers en la primera fase, amb la creació d’una instal·lació fotovoltaica que subministrarà energia neta als nuclis urbans de Benissivà, Benitaia i Benialí. Tenint com a objectiu, a curt termini, ser extensiu en tots i cadascun dels nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies