‘El tocadiscos de Joan Fuster’ ret a Bellreguard homenatge a l’assagista de Sueca en el centenari del seu naixement

– La producció del festival Barnasant puja a l’escenari de la Casa de Cultura aquest dissabte 26

 

Nota de Premsa
Bellreguard, 23 de novembre del 2022. Tot just hui fa cent anys del naixement de Joan Fuster, i a Bellreguard es recordarà a l’escriptor i assagista de Sueca amb el muntatge teatral produït amb motiu del centenari pel festival Barnasants, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. Es tracta de ‘El tocadiscos de Joan Fuster’, que pujarà a l’escenari de la Casa de Cultura de Bellreguard aquest dissabte 26 de novembre, a partir de les 20h.

La representació és una de les sessions previstes enguany del festival Barnasants, que té a Bellreguard com a una de les seues seus. Les entrades, al preu de 5 euros, es poden adquirir a la botiga del web de l’Ajuntament de Bellreguard, en el següent enllaç: https://web.bellreguard.net/botiga/.
Amb l’espectacle, Bellreguard recorda a Joan Fuster i posa de relleu la seua figura, transcendental en la conformació de la consciència col·lectiva del poble valencià. “Com a fusterianes, hem de reivindicar el seu llegat en la praxi política i cultural al nostre poble”, assenyala el regidor de l’area de Cultura Democràtica, Juanjo Giner.

‘El tocadiscos de Joan Fuster’ és un espectacle teatral prenyat de música en viu: a partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó, construeix un trencaclosques de pensaments, aforismes i dissertacions que serveixen com a base per a una entrevista fictícia -una tertúlia teatralitzada- protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista amb qui dialoga sobre el paper que van jugar els Setze Jutges en la lluita antifranquista, sobre la importància de la Nova Cançó durant la transició democràtica i sobre altres qüestions socials, polítiques i culturals que afecten la nostra història recent.

Les cançons de Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Al Tall o Pi de la Serra, al·ludides durant l’entrevista, conformen la banda sonora de l’espectacle: cantautors i cantautores nascudes després de l’any 1975 (Feliu Ventura, Mireia Vives, Sandra Monfort i Pau Alabajos) canten en directe alguns dels himnes més simbòlics de la generació predecessora i reten homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies