Xeraco unirà la platja i la muntanya a través del seu carril-bici

L’Ajuntament de Xeraco aposta per continuar expandint la mobilitat sostenible en el municipi a través d’una xarxa de camins pensats en els vianants i en el desplaçament amb bicicletes.

Nota de Premsa

El nou projecte que es desenvoluparà a partir d’aquest any 2023 unirà la platja, el poble i la muntanya a través d’un carril bici que posarà en valor tots els recursos que té Xeraco en el seu terme municipal.

La via ciclovianant, una vegada estiga acabada, tindrà un recorregut amb prop de 8 kilòmetres que enllaçaran la platja i la serra, als peus del Montdúver, després d’un itinerari en el qual es travessarà el casc urbà.

Es pretén, per tant, donar continuïtat a una via que en 2022 ja ha permès connectar el poble i la mar, una iniciativa que ha culminat una de les aspiracions històriques del municipi. El carril-bici que ja està operatiu a Xeraco possibilita un desplaçament segur i ha activat els passejos dels ciutadans entre els dos nuclis urbanitzats.

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament s’està tramitant una subvenció per construir en la zona central de Lluís Vives, al carrer de les escoles, un enllaç que passarà per davant de l’institut i que arribarà fins a la carretera de València. Aquesta via enllaçarà, a més, amb el projecte que des del Ministeri s’està elaborant que ens permetrà arribar fins a la rotonda d’accés a la muntanya, passant a l’altra banda de la carretera. També, amb el Ministeri s’està negociant per ampliar el recorregut i enllaçar aquest carril amb Xeresa i el polígon industrial.

La construcció del carril-bici que completarà el traçat ja existent i que portarà fins a les immediacions de la serra és una conseqüència més de la idea del consistori de continuar creant camins sostenibles que ressalten els valors naturals de Xeraco. Així els 7,9 kilòmetres que tindrà el carril-bici, una vegada completat, s’uniran a itineraris consolidats com la via ciclovianant Dénia-Carcaixent que creua el terme municipal amb 4,75 kilòmetres.

La xarxa de camins naturals té a Xeraco atractius com el Sender Blau, amb 4,7 kilòmetres que transcorre en paral·lel al riu Vaca. També a l’actual travessia de la marjal que compta amb 3 kilòmetres i que es pretén ampliar en un futur immediat. Per últim l’Ajuntament no renuncia a la Passarel·la Dunar a la platja, un projecte en el qual s’està treballant per crear un passeig de fusta de 2,6 kilòmetres que s’ubicarà de forma paral·lela a la platja local.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies