Gandia amplia l’incentiu hoteler de la platja al nucli urbà

· La mesura ha permés que les empreses hoteleres invertisquen prop de 20 milions d’euros en millorar les seues instal·lacions durant els darrers anys

Nota de Premsa

Gandia, 25 de gener de 2023.- El vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; l’edil delegat de turisme, Vicent Mascarell; acompanyats per Luis Rodríguez de Rivera, president de l’Associació Empresarial Hotelera de Gandia i la Safor (AEHGS), han comparegut en roda de premsa per anunciar que el govern de Gandia ha aprovat una nova mesura destinada a la generació d’oportunitats, ocupació i riquesa.

Tal com ha explicat Alandete, aquesta 87 modificació del PGOU, que serà aprovada al ple municipal de demà, permetrà que el conegut com a «incentiu hoteler» que ja s’aplica a la platja, es trasllade a la resta del municipi.

Aquest acord permet que els hotels ja existents o els que s’hagen d’instal·lar puguen ampliar el seu volum edificat (2 plantes més) a canvi de cedir al consistori un 10% en zona verda i un 5% en dotacions. A més, s’obliga la propietat a disposar de places d’estacionament en funció dels metres quadrats construïts. Un altre aspecte que es preveu a l’acord és que aquests metres de cessió en zona verda puguen ser adquirits al voltant de l’Anella Verda amb la qual cosa la ciutat augmenta la superfície de parcs i jardins.
«La col·laboració publicoprivada redunda en aquest cas a continuar aconseguint una ciutat amable per a totes les persones. És una mesura que té beneficis econòmics, hotelers i ajuda a compactar la ciutat i aprofitar els espais existents» va destacar Alandete.

Per part seua, Mascarell ha mostrat la seua satisfacció per la iniciativa. «El turisme té una gran importància a la nostra ciutat. Aquesta mesura sorgeix de molta feina, d’escoltar les demandes i de mantenir una interlocució constant amb el sector» ha explicat l’edil, alhora que ha recordat que la setmana passada es va mantenir una reunió a Fitur on van participar l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el regidor de Turisme i membres d’AEHGS per ultimar el document.
«Implementem a la ciutat una mesura que ja funciona molt bé a la platja i que donarà avantatges davant de la construcció d’apartaments i habitatges. Crec que és una molt bona notícia pel sector. Necessitem més places hoteleres com a ciutat» va concloure el responsable de Turisme no sense abans demanar a l’oposició que la mesura que demà s’aprovarà al ple compte amb el suport de tots els grups politics.

 

Foto: Ricardo Sánchez-Safor Press

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies