Projecte Gandia impulsarà la instal·lació de;escultures als jardins del passeig marítim de la platja de Gandia com a element atractiu turístic i cultural.

Projecte Gandia, encapçalat per Josep Alandete, aposta fer del passeig marítim un museu a l’aire lliure amb escultures als espais enjardinats com a element distintiu i d’atracció cultural per al turisme.

Nota de Premsa

El candidat a l’alcaldia per Projecte Gandia, Josep Alandete, el núm. 2 de la candidatura, Joan Francesc Peris, i la núm. 3 Laura Morant han presentat este matí als mitjans de comunicació les seues propostes per a la gestió cultural i del patrimoni a Gandia.

 

Fer del passeig marítim un museu d’escultures a l’aire lliure

La principal proposta en cultura i patrimoni de Projecte Gandia és la d’anar convertint el llarg del passeig marítim de la platja de Gandia en un museu a l’aire lliure omplint els espais de jardins d’escultures.

“La idea és crear un element distintiu i diferenciador a la nostra platja amb la instal·lació successiva d’escultures per tot el llarg del passeig” Ha indicat el candidat a l’alcaldia Josep Alandete.

 

Potenciar el patrimoni ja existent

Per la seua banda, Joan Francesc Peris, ha insistit en repensar el patrimoni ja existent a la ciutat de Gandia i potenciar-los com a espais culturals diferenciadors.

Realitzar un pla de rehabilitació i futurs usos de les alqueries de titularitat municipal que contemple funcions formatives i socioculturals compatibles amb l’atracció turística:

“Un Centre de Gastronomia Valenciana, amb especial atenció a la fideuà de Gandia i a la cuina marinera provocarien una oferta. Altres usos deurien d’estar relacionats amb la nostra tradició agrícola i econòmica, com ara la taronja, la canyamel o la seda.”

 

 

Ampliació de l’UPG

Laura Morant ha indicat que és l’hora d’ampliar el centre de l’UPG, Universitat Popular de Gandia, en el solar annex per a posar en valor la muralla del Primer Recinte (S.XII-XIV).

Després de 40 anys d’activitat formativa i sòciocultural i de quasi 30 en el mateixos locals cal generar noves ofertes amb espais i pressupostos dignes que permeten adaptar-se als nous temps”

 

Cultura és treballar per al futur.

La cultura és una inversió i com a tal, no ha d’esperar resultats immediats. Evitar el curt- terminisme suposa fer una bona planificació de futur amb projectes transformadors i enriquidors socialment i individualment. Calen criteris ben definits i participació dels agents culturals de la ciutat, els autèntics protagonistes de la vitalitat ciutadana, tant com escoltar habitualment els experts i obrir debats ciutadans quan es tracte de projectes que suposen intervencions que afecten la vida quotidiana de les persones, però evitant el “clientelisme” i el populisme, més propi de temps passats:

  • Per a Projecte Gandia es important convertir el Teatre Serrano en un espai d’activitat permanent al voltant de les arts escèniques i de la cultura en general. Ampliar la proposta cinematogràfica més dies, activar les sales com a espais d’assaig per a grups amateurs o professionals (música, dansa, teatre, etc) i propiciar encontres, seminaris, congressos i fòrums a l’entorn de la cultura. No hi ha despesa més cara que un equipament públic tancat i el Serrano ho està la major part del temps.

 

  • Creació d’Un Espai dels Clàssics en la Capella de l’Assumpció que dinamitze les activitats relacionades amb els escriptors, genere un punt de referència per a visitants i siga un lloc de difusió de la nostra literatura clàssica. Inclouria un Centre d’Interpretació de la Gandia dels Clàssics presentat de manera atractiva i actual.

 

  • Creació d’un ESPAI DE CREACIÓ AUDIOVISUAL destinat a la investigació i creació d’arts plàtiques i visuals, noves músiques i altres iniciatives mitjançant noves tecnologies. Un nou espai al soterrani de l’Urbalab amb cursos, tallers i pràctiques monitoritzades

 

  • Donar suport a les Agrupacions Musicals i Bandes de Música i organitzar concerts dominicals en distints espais I barris de la ciutat.

 

  • Facilitar llocs d’assaig i formació per a grups de música i balls tradicionals.

 

Creació d’un Consell Assessor no vinculant en matèria de Cultura format per experts que establisquen

  • criteris professionals i el més objectius possible, a demanda de la regidoria de Cultura, quan es tracte d’actuacions urbanístiques que impliquen una afectació a l’entorn del veinat. Per exemple, la instal·lació d’art públic, intervencions artístiques en el mobiliari urbà, murals, etc.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies