El Reis d’Orient arriben a Ròtova

El Reis d’Orient arribaran també a Ròtova aquest 5 de gener, a les 19.30 h. El municipi continua amb la recuperació d’una tradició amb molts anys d’història: els xiquets i xiquetes de Ròtova tornaran a fer soroll amb el pandero pels carrers, vestits de pastorets i pastoretes, junt amb els seus familiars. El seguici es completarà amb música de dolçaina i tabal, cabuts, un ballet i el ritme de la batukada Kum Kum Tra.

Nota de Premsa

La programació de la vespra de Reis començarà, a les 18.30 h, amb una xocolatada a la plaça de l’església, fins a la rebuda de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que es preveu que arriben cap a les 19.30 h al municipi. Una vegada a Ròtova, desfilaran en cavalcada pel carrer Major, carrer País Valencià, carrer Venerable, carrer Sant Josep i la plaça Major; després continuarà per tot el poble, amb el repartiment dels regals per als xiquets i xiquetes del municipi.

La tradició del pandero

El dia d’abans de Reis, conta la història oral, els xiquets i xiquetes pegaven voltes pels carrers del poble arrossegant el tradicional pandero, que consistia en una tira de pots i llaunes lligades d’un cordell. Amb els panderos, la xicalla provocava un gran enrenou per Ròtova, per evitar que els reis en passaren de llarg. I és que es creia que els xiquets i les xiquetes que no l’arrossegaren, es quedarien sense la visita dels Reis.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies