Gandia acull aquest dissabte el Campionat Autonòmic de Rugbi

• El dissabte 2 de febrer se celebrarà en el Poliesportiu de Gandia la 2a jornada del Campionat Autonòmic de Rugbi en les categories sub-8, sub-10 i sub-12.

• L’esdeveniment esportiu reunirà 50 equips de rugbi base de tota la Comunitat Valenciana. En finalitzar, hi haurà una barbacoa solidària organitzada per Alma de Acero, amb sorpreses per als més xicotets.

 

 

Gandia 31 de gener 2019.- El regidor Miguel Ángel Picornell, ha comparegut aquest matí en roda de premsa, acompanyat de José Luis López i José Juan Ferri, president i secretari respectivament de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana; Arturo García, president del Club de Rugbi la Safor i Joan Grimal d’ Alma de Acero, per a presentar la segona jornada del Campionat Autonòmic de Rugbi de categories sub-8, sub-10 i sub-12 que es desenvoluparà dissabte que ve 2 de febrer a la nostra ciutat.

 

El campionat donarà començament a les 10 hores i es disputarà en les instal•lacions de l’estadi Guillermo Olagüe i en el nou camp de rugbi situat en el poliesportiu municipal.

 

Miguel Ángel Picornell ha posat l’accent que “Gandia és una ciutat esportiva, però a més solidària”.
S’espera una gran participació. En total seran prop de 600 esportistes de 50 clubs de tota la Comunitat Valenciana els que acudiran a Gandia acompanyats dels seus respectius cossos tècnics i familiars.

 

José Luis López ha agraït a l’Ajuntament de Gandia la seua disposició per a acollir aquest campionat. Així mateix ha comentat que “ el rugbi és l’únic esport en el reglament del qual apareixen recollits valors com a respecte, passió i solidaritat. Però a més de ser un esport solidari, també és inclusiu i igualitari”. Ha recordat que “tots els participants ixen al camp, ningú es queda sense jugar i a més practiquem el joc net”. Cal recordar que els equips d’aquestes categories estan formats per xiquets i xiquetes conjuntament. En aquesta jornada participa també l’equip de rugbi local de la Fundació Espurna, col•lectiu amb diversitat funcional.

 

José Juan Ferri, s’ha referit al “tercer temps” com una part més del joc, una tradició en la qual una vegada finalitzat la trobada, l’equip de casa convida a tots els assistents per a confraternitzar.”És una manera de fer amics”, ha afegit.

 

D’altra banda, el representant del club local, Arturo García, ha animat a seguir en aquesta línia de treball. “Estem en una espècie de rampa de llançament i si treballem amb la il•lusió que hem tingut tots aquests anys podem arribar on nosaltres vulguem”.

 

En finalitzar el torneig tindrà lloc una barbacoa solidària organitzada per Alma de Acero, amb una recaptació quel anirà destinada a ajudes a la infància. Joan Grimal, com a representant d’aquesta associació, ha afirmat que “és una simbiosi que fem des de fa ja diversos anys. Col•laborem amb el rugbi perquè compartim els seus valors”.

Finalment, l’edil ha agraït al club local i a la federació l’haver triat Gandia com a seu per a la celebració d’aquest campionat i ha animat a la ciutadania a compartir aquesta experiència “d’un esport que educa en valors, que està en progressió i que a més fa un treball encomiable per la inclusió”.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

2 comentarios sobre «Gandia acull aquest dissabte el Campionat Autonòmic de Rugbi»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies